GMİS’in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na gelecek olan Torba Yasa Tasarısı’nın 58. Maddesi’nin tasarıdan çıkartılması için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ ile MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Görüşmede GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Devlet Bahçeli’ye torba yasa tasarısının madenleri ilgilendiren 58. Maddesinin sakıncalarını anlattı. Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) uhdesinde bulunan maden sahalarının ruhsatlarının bölünerek ihale etmesinin önünü açan 58. Maddenin torba yasa tasarısından çıkartılması için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den destek istedi.

GMİS Heyeti, MHP Lideri Bahçeli’ye, yasa tasarısının içeriğini, sakıncalarını ve taleplerini içeren bir yazı ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Maden Mühendisliği bölümü tarafından hazırlanan “Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Raporu’nu sundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuyu partisinin bu akşam yapılacak Başkanlık Divanı Toplantısı’nda gündeme getireceği, yarın (1 Kasım 2017 Salı) TBMM’de gerçekleştirilecek grup toplantısı öncesinde, Sendika ve Zonguldak’ın hassasiyetlerinin de dikkate alınarak 58. Maddenin yasa tasarısından çıkartılması için AK Partili Milletvekilleriyle birebir görüşülmesini sağlayacağı bildirildi.

Heyet, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye üzerinde 3 bin 600 Zonguldak maden şehidinin yazılı olduğu bir Zonguldak Kömür Spor forması hediye etti.