Deprem Simülasyon Tırı Devrek’e geldi.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Arama Kurtarma ekibi (AKUT) Cumhuriyet Alanında vatandaşlara ve öğrencilere Simülatör Tırında depremle ilgili uygulamalı ve teorik olarak eğitim bilgileri verildi.

Düzenlenen organizasyonla ilgili bilgi veren Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Eğitmeni Rüya Seyhan, ”Her yıl düzenlediğimiz etkinliğimize bu yılda kesintisiz olarak devam etmekteyiz. Geçtiğimiz yıllarda başladığımız eğitimlerimize Kızılay’ın sponsorluğunda ile devam ediyorduk bu yılki çalışmalarımıza Dask’ın da sponsorluğunu dahil ederek yurt turumuza devam etmekteyiz. Bu yıl gezici tırımızla eğitimlerimize Bolu’dan başladık ve bugün Devrek’teyiz. Bundan sonra Zonguldak, Kahramanmaraş, Osmaniye, Balıkesir olarak turumuzu tamamlayacağız. Amacımız, depreme karşı vatandaşlara bu bilinci yerleştirmek her an deprem olabilir bu afetlerde ne gibi önlemler almalıyız? Deprem sırasında ne yapmalıyız veya neler yapmamalıyız? Bunları anlatıyoruz. Özellikle öğrencilerimize gerek teorik olarak gerekse gezici smilasyon TIR'ımızda 7.8 şiddetindeki depremi bire bir yaşatarak olası depremde neler yapılacağını ve ne gibi önlemler alınacağını anlatıyoruz. Vatandaşlarımıza Türkiye neden bir deprem bölgesi? Kafalarında ki sorulara yanıtlar veriyoruz” dedi.

Kozlu Kaymakamı Devrek Kaymakam Vekili Ahmet Karakaya ise şunları söyledi:

"Öncelikle gerek Boğaziçi Kandilli Rasathanesine gerekse Dask’a ve elbette ki çok önemli çalışmalar imza atan Türk Kızılay’ına ve onun temsilcisi arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Deprem felaketlerin en büyüğü bugün olmasa yarın, yarın olmazsa başka bir gün yani beş yıl, on yıl sonra başımıza gelebilecek doğal afetlere her zaman hazırlıklı bulunmamız lazım.

Gerek deprem esnasında gerekse depremden sonra yapılacak çalışmalar vardır arkadaşlarımızda vatandaşlarımıza bu afetler esnasında ve sonrasında yapılabilecek çalışmalar hakkında eğitimler vermektedirler. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Geçmişte yaşanan felaketlerden sonra çok önemli teşkilatlar oluşturarak olası felaketlerde çok kısa süre içerisinde olaya anında müdahalede bulunmaktadırlar. Eğitimlere Milli Eğitim camiasından başlanmasından dolayı çok mutluyum çünkü bu tür eğitimleri öncelikle çocuklarımıza vermeliyiz. Gezici simülasyon TIR'ımızın ilçemize ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”