Samsun İl Müftülüğü,  Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı'nın konuşmacı olduğu bir konferans düzenledi.

"EN GÜZEL TOPLUM YETİŞTİ"

İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte 'Peygamberimiz, Cami ve İrşat' konusu ile ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Irmaklı, "Yeryüzü O'nun gelişiyle varoluş gayesini idrak etti. O'nun gelişi ile Mekke, adalete ve huzura kavuştu. O'nun döneminde şahsiyet ve yaşantısı ile tarihin en güzel toplumu yetişti. Öyle bir toplum yetişti ki, bu toplumun gençlerinden 17 yaşındaki Musab b. Umeyr donanımlı bir öğretmen olup nesilleri geleceğe hazırlıyor, 19 yaşındaki Usame b. Zeyd ise ordu komutanlığı yapıyor." dedi.

"YILMADAN MÜCADELE EDİLDİ"

İslam'ın ilk yıllarında ashabın karşılaştığı zorluklar karışısında yılmadan mücadele ettiğini de söyleyen Irmaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardeşlerim onlar da zorluk çektiler, eziyet gördüler ama asla pes etmediler. Şartlar, zorluklar ne olursa olsun inandılar ve inandıkları bu yolda ilerlediler.  Dünyanın tabiatında meşakkat vardır. İyi insanlar gayret etmezse, kötülük dünyayı kuşatır. Bizim neyi dert edindiğimiz önemlidir. Müslüman çalışkan, gayretli, ihlas ve samimiyetli olmalıdır. İşte böylesine güzel bir toplum oluşturabilmek, böylesine güzel bir yaşantı elde edebilmek için yürekten bir bağlılıkla Rabbimize inanmalı, sevgililer sevgilisi Allah Resulünün yolundan yürümeli, O'nun mesajlarını iyi bir şekilde idrak etmeliyiz. İşte bizler ancak bu şekilde yaşadığımız çağın, imar ve ıslahını yapabiliriz. Rabbim O'nun izinde neslimizi daim eylesin inşallah."

YOĞUN KATILIM OLDU 

Irmaklı'nın konuşmasının ardından hafızlık, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma, ezanı güzel okuma, etkili hutbe sunumu, hadis-i şerif ezberleme, bilgi yarışması ve proje yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi. Gerçekleşen etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı Emin Çolak, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Salih Kesgin, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, İl Müftüsü Seyfullah Çakır katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.