Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) öğrencileri, mezuniyet töreninde yine yaptı yapacağını. Birbirinden ilginç, akıl dolu mesajlar içeren pankartları ile gündem oldular. 
ODTÜ’de geleneksel hale gelen mezuniyet töreni, rektörlük tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti. Bu kararın altında kuşkusuz çekinilen pankart ve olası protestolar vardı.
Bu yıl mezun olan 3 bine yakın öğrenci, tüm engellemelere karşın aileleriyle birlikte üniversiteyle özdeşleşen Devrim Stadyumu’nda görkemli diploma törenini gerçekleştirdi. Törende öğrencilerin zeka dolu pankartları, önceki yıllar gibi dikkat çekiciydi.
Öğrencilerin taşıdığı pankartlar, ilginç olduğu kadar çok anlamlıydı. “Aklımız havadaysa bilin ki o gösterdiği için” pankartı Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözüne, “Soruları değil, sorunlarımızı çalın” pankartı KPSS’deki soru hırsızlığına, “Ortalamamızı TÜİK hesaplasın” pankartı verileri tartışılan Türkiye İstatistik Kurumu’na, “Peki Ankapark’taki dinozorlar da bizi görecek mi?” pankartı Ankapark‘a harcanan 801 milyon dolara göndermelerde bulunuyordu.
Bunun gibi siyasete, gündemdeki konulara değinen, yergide bulunan çok sayıda pankart taşıdı ODTÜ’nün hınzır gençleri. Geçmiş yılların geleneğini rektörlüğün “yasak” kararına rağmen gerçekleştirdi ele avuca sığmaz, ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak mezun öğrenciler.
ODTÜ üniversiteler arasında çok ayrı bir yere ve niteliğe sahip kurumların başında gelmektedir. Son derece güçlü akademik kadrosu ve donanımı ile YKS sınavlarında üst düzey başarı sağlayan öğrencilerin girebildiği, eğitim gördüğü üniversitedir. Uluslararası alanda kabul gören akademik yayınlarıyla Boğaziçi, Hacettepe, İstanbul ve Ankara üniversiteleriyle birlikte ülkemizin gururudur. Ne denli baskılansa, kıstırılmaya çalışılsa da özgür eğitim, ODTÜ’nün ruhunda vardır. Buraya adımını atan ve başarıyla mezun olan öğrenci, edindiği bilgi, kültür ve donanım ile her daim Atatürk’ün çağdaş gençleri olarak iş yaşamına atılır. Ne denli karalansalar bile ODTÜ’nün ayrıcalığı başkadır.
Seçme sınavı sonucunda başarı çıtası yüksek öğrencilerin girebildiği ODTÜ yapısı gereği ve kuruluş ilkeleri doğrultusunda hiçbir zaman baskıyı ve engellemeyi kabullenemez. Buradan mezun olan öğrenciler  bu anlayışla ülkesine azimle hizmet etmeye koyulur. Kamu ve özel sektör olsun tüm iş kapıları önce onlara açılır...