SAMULAŞ'a Ait Otobüs Markete Girdi! 8 Yaralı: O Şoförle İlgili Şok İddialarSamsun'da SAMULAŞ'a ait otobüsün hafif ticari araçla çarpıştıktan sonra yoldan çıkıp markete girmesi sonucu 8 kişinin yaralandığı kazanın şoförüne ilişkin şoke eden iddialar geldi Samsun'un İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde SAMULAŞ'a ait otobüsün hafif ticari araçla çarpıştıktan sonra çarpışmanın şiddetiyle yol kenarındaki ağacı parçalayarak markete girmesi sonucu 1'i market çalışanı 4'ü markette müşteri olmak üzere toplam 8 kişinin yaralandığı trafik kazası sonrası 26 Temmuz'da aynı otobüs hakkında şikayet dilekçesi yazdığını belirten bir vatandaşın iddiaları şok etkisi yarattı. HANGİ VİCDAN SAHİBİ SONUNA KADAR OKUYACAK? Samsun Gazetesi internet sitesine gelen mesajda, "Bu otobüsle ilgili 26 Temmuz'daki şikayetim: 55 BBL 02" notuyla şikayet dilekçesini paylaşan vatandaş, "55 BBL 02 plakalı otobüs şoförünüz 26 Temmuz saat 17:00 civarında 25 hatlı seferini yaparken
  • Gereksiz korna çalma
  • Kırmızı ışık ihlali (Piazza'dan sonraki ışıklarda Atatürk Bulvarı'na girerken)
  • Durakta el eden yolcuları geç fark edip durak ilerisinde otobüse alma
  • Bozuk yollarda otobüsün hızını yavaşlatmama, çukurlara sert girme, arızaya sebep olacak şekilde sürme
  • Duraktaki tepkisiz yolculara "Binecek misin" der gibi "Dolmuşçu" kafasıyla korna çalma
  • En sağda olduğu halde önündeki araçlardan kornayla yol isteme (Ulugazi TOKİ önü civarı)
  • Diğer SAMULAŞ araçlarını geçerken, gördüğünde kornayla selam verme şeklinde Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ve Samsun'u küçük düşüren hareketler sergilemiştir Bu güzel şehirde gerek masa başında gerekse sahada çalışan SAMULAŞ ve belediye çalışanlarının bu derece duyarsız olmalarının vatandaşları ne derece üzdüğünü bilmeniz ve olumlu sonuç çıkmayacağını bilinciyle bu maili gönderiyorum... Bakalım hangi vicdan sahibi sonuna kadar okuyacak?" ifadelerini kullandı.
ALLAH KORUDU Öte yandan, sosyal medyadan duruma tepki gösteren ve kazada yaralandığı iddia eden bir vatandaş ise, "Otobüste çok kötü savruldum, başımı çarptım feci. Allah korudu. Şoför durdu baktı, yolcular çok kızdı. Çok hızlılar" sözleriyle tepkisini dile getirdi DENETİME TABİ TUTULMALILAR Duruma tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları da denetimsizlikten yakınarak, "Otobüs sürücüleri iyiden kontrolü kaybetti. Taksi gibi otobüs kullanıyorlar. Bu otobüs sürücülerini normalde her hafta yetkililer tarafından denetime tabi tutulmaları gerekir" dedi. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SUÇU Bir başka sosyal medya kullanıcısının da, "Taksiden çıkma adamları şoför yaparsanız öyle olur. Büyükşehir Belediyesi'nin suçu. Ne varsa topladı aldı belediyeye" ifadeleri dikkat çekti. İŞTE O PAYLAŞIMLAR; NE OLMUŞTU? Samsun'un İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Kerim Cömert (45) idaresindeki 55 BBL 02 plakalı SAMULAŞ otobüsü Muhammet Dede (45) yönetimindeki 55 ANS 98 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle yoldan çıkan SAMULAŞ'a ait otobüs yol kenarındaki ağacı parçalayarak markete girdi. Kazada, SAMULAŞ şoförü Kerim Cömert, hafif ticari araç sürücüsü Muhammet Dede ve oğlu Mustafa Emin Dede (13) ile market çalışanı Elif Ayaloğlu (25), markette müşteri olarak bulunan Kerim Murat Sofu (21), Ahmet Enes Eş (24), Emre Yılmaz (26) ve Fazilet Ayaloğlu (24) yaralandılar. Yaralılar, 112 ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Gazi Devlet Hastanesine ve özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.