Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Türkiye'nin savunma sanayindeki öncü kuruluşlarını, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile buluşturmak istediklerini kaydetti

01-samü (2).jpg

'ÖNEMLİ İŞLER YAPABİLİRİZ'

Ballıca Kampüsü içerisinde yer alan fakültenin gelişmeye açık olduğunu dile getiren Aydın, "Havacılık noktasında ihtisaslaşmamız söz konusu. Ballıca Kampüsümüzde, havacılığın ne kadar önemli olduğunu, Savunma sanayinin ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız olaylarda görüyoruz. Afrin’de, Azerbaycan'da gördük. Bugün bunu Ukrayna'da da görüyoruz. Bakın Ukrayna havacılık noktasında Avrupa’nın en önemli ülkesi konumunda. Özellikle uçak motoru noktasında son derece iyiler. Ama dolayısıyla bu alanda gelişebilirsek Türkiye'nin öncü kuruluşlarını Samsun'a getirebilirsek, burada önemli işler yapabiliriz diye düşünüyorum" dedi.

01-samü (1).JPG

'ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ'

Fakültenin adının yakın zamanda Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildiğini hatırlatan Aydın, "Bunu şunun için yaptık, açıkça söyleyeyim, ben kedisine amca diyorum çünkü bir ülkenin kaderini nasıl değiştirdiğinin çok güzel bir örneğidir. Bugün İHA ve SİHA varsa, Selçuk Bayraktar varsa, bunun kökeni Özdemir Bayraktar'dır. Hem vefa olarak hem de bizim Havacılık Fakültemiz zaten kaliteli, bunu bir marka ile ilişkilendirerek ve bu markayı da Samsun'a çekmek kaydıyla Samsun'un bu anlamda kabiliyetini geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda Samsun'daki iş insanlarımızdan buraya daha fazla özen göstermelerini, hatta buraya gelerek ziyaret etmelerini ve bu sektöründe diğer sektörlerle birlikte Samsun'da geliştirilmesine katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Dilber BAHADIR - Ercan ÜSLÜ


SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.