Samsun ekonomisine önemli katkılar sağlayacak olan Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisinin yolcularına yöresel ikramlarda bulunan ve şehrin tanıtım kitapçığını dağıtan Büyükşehir Belediyesi, konukları Trabzon yöresi oyunu olan horonla karşılaması sosyal medyada tepkilere yol açtı.


KARŞILAMA TEPKİSİ

Soçi'den yola çıkarak 861 yolcu ve 442 kişilik mürettebatıyla Samsun Limanı'na demirleyen gemideki turistleri Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile diğer yetkililer çiçeklerle karşıladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen törende horon ekibinin gösteri yapmasını eleştiren vatandaşlar, "Bu şehre ayıp değil mi? Bu şehrin oyunları yok mu? Bu şehrin kültürü yok mu?" diyerek tepki gösterdi. 

AW067601_04

2024'TE 45 TUR PLANLANIYOR

Hedeflerinin turların devam etmesi yönünde olduğunu kaydeden Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, “Samsun Karadeniz’in merkezi ve liman şehri. Birçok tarihi güzellikleri de içinde barındırıyor. Doğal güzelliklere sahip bir kentteyiz. Samsun’un turizm potansiyelini harekete geçirerek turizmden de hak edilen payın alınmasını istiyoruz. Bu çerçevede girişimlerimiz sonucunda uzun zamandır Samsun’a gelmemiş yolcu gemisini Samsun’a demirlettik. Arzumuz bu turların devamıdır. Turların devam edeceğini de biliyoruz. 2024 yılı için de Samsun’a bu şekilde 45 tur planlanıyor” dedi.

BÜYÜK BİR MERAKLA GELDİM

Daha sık Samsun'a gelmeyi umut ettiklerini belirten Astoria Grande Yönetim Kurulu Başkanı Marina Lubedeva, "Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Karşılamayı çok beğendim. Bu şehrin tarihi hakkında coğrafyası, sanayisi hakkında bazı bilgilere sahibim ve büyük bir merakla buraya geldim. Bu seferlerin devam etmesini planlıyoruz ve önümüzdeki dönemler daha sık gelmeyi umut ediyoruz" diye konuştu.

"TEKRAR GELMEYİ PLANLIYORUZ"

Honest Holding ve Miray Cruises Shorex Direktörü Levent Göksel de amaçlarının bundan sonra Samsun'a gelmek olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Bugün ilk denememiz. Amacımız bundan sonra sürekli Samsun’a gelmek. Bugünkü denemeden sonra her şey başarılı olursa ki görüyoruz çok güzel bir karşılama oldu, bundan sonraki seferlerde de Samsun'a gelmeyi planlıyoruz. Bu seyahat önemli bir değerlendirme olacak değerlendirme üzerine yeni projeler doğabilir."

BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILADI

Astoria Grande'nin Kaptanı Juric Mundin de, "Bu karşılamadan dolayı çok mutluyum. Burada olmaktan keyif alıyorum. Samsun beklentilerimi şu ana kadar karşıladı ve umuyorum ki  bu seferler devam eder" dedi.

SAMSUN BİZİ ÇOK ŞAŞIRTTI

Gemi Organizasyon Direktörü Eduardo Agayano ise, "Samsun çok şaşırttı bizi, çok güzel bir karşılama vardı danslar, tatlılar çok güzel. Biz her zaman geleceğiz. Misafirlerimiz her zaman Rus oluyor ve her zaman mutlu oluyorlar Türkiye’ye gelirken. Teşekkürler Samsun. 

Memur-Sen Samsun'da buluştu Memur-Sen Samsun'da buluştu

ATATÜRK GERÇEK BİR KAHRAMAN

Turistler ise Samsun'u Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten dolayı tanıdıklarını ve heyecanlı olduklarını dile getirerek şunları söyledi: "Bugün Atatürk’ün gemisi Bandırma Vapuru'nu ziyaret etmek istiyoruz. Atatürk gerçek bir kahraman. Samsun’dan başlattığı İstiklal mücadelesine ilgi duyuyoruz. O yerleri ziyaret etmek istiyorum havasını solumak istiyoruz."

NEDİM AYDIN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.