Samsun'un 17 ilçesinden birisi olan Kavak, Samsun il merkezine 50 kilometre uzaklıktadır. Kavak ilçesine gezi yapmayı planlıyorsanız işte size "Kavak'ta gezilecek yerler nerelerdir?" sorusunun yanıtı

Kavak (1).jpg

KALE DORUĞU HÖYÜĞÜ

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Höyük, Yeni Mahalle mevkisinde bulunmaktadır. Höyükte arkeololojik çalışmalar yapılmış ve Bakır Çağında kullanılan önemli bir yerleşim yeri olduğu tespit edilmiştir.

Kale Doruğu Hörüğü'nde yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Devletine ait tarihi yapı kalıntıları elde edilmiştir .İlçeye tarihi bir doku katan Kale Doruğu Hörük'ü özellikle tarih severlerin ilgisini çekmektedir.

ÇAKALLI HAN

Samsun merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çakallı Han, yoldan geçen kervanların konaklaması amaçlanarak, 13 yüzyılda Selçuklu Döneminde inşa edilmiştir. Çakallı han taş han olarak da bilinmektedir. çakallı han büyük bir avlu içinde yer almaktadır. Çakallı Han'ı görmeye gittiğinizde aynı dönemde Çakallı Irmağı üzerinde Çakallı Köprüsü'nü de görebilirsiniz.

BEKDEMİR KÖYÜ AHŞAP CAMİ

1873 yılında yapılan cami, Bekdemir köyünde yer almaktadır. Cami ahşaptan yapılmıştır. Bitki motifleriyle süslenen kapısı dikkat çekmektedir. Günümüze kadar ulaşan köklü caminin avlusunda taştan yapılan bir çeşme yer almaktadır.

KAVAK.png

DERE CAMİ

1805 yılında ahşap olarak inşa edilen Dere Cami yapıldığı zaman içerisinde 7 köy tarafından ortak olarak kullanılmıştır. Yapıldıktan sonra çeşitli bakımlardan geçmiş olan Dere cami, günümüzde sağlam olarak kullanılmaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.