YATIRIMBURADA.COM CEO'su Ümit Us, hükümetin orta gelirliler için hayata geçirdiği konut projesiyle ilgili, "Hem emlak sektörüne dolayısıyla onunla ilintili yüzlerce sektöre canlılık gelecek hem de konut ihtiyacı olan orta gelir düzeyine sahip vatandaşların ev sahibi olması sağlanacak" diyerek çalışmaya destek verdi. 

"GÜZEL BİR FIRSAT"

İnşaat sektöründe imalat maliyetlerinin çok hızlı yükselmesi, konut fiyatlarında artışlara neden olduğunu kaydeden Us, "Vatandaşların konut edinmeye erişimini engelledi. Bu durum konut satışlarında son dönemlerde ciddi düşüşlere neden oldu. Hükümet çözüm için böyle bir kampanya başlattı. Kampanya devletin sosyal sorumluluk kapsamında hiç evi olmayan ancak ödeme gücü olabilen orta gelirlileri hedef aldı. Böylece hem emlak sektörüne dolayısıyla onunla ilintili yüzlerce sektöre canlılık gelecek hem de konut ihtiyacı olan orta gelir düzeyine sahip vatandaşların ev sahibi olması sağlanacak. Yüzde 10 peşin, 0,69 faiz ve 15 yıl geri ödeme, ilk 3 yıl taksit ödemelerinde sağlanan kolaylık, kampanyanın özellikle orta gelir düzeyindeki vatandaşların erişebileceği güzel bir fırsat sunmaktadır. 

ÖNERİLERDE BULUNDU

"Hükümetin ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için oluşturduğu bu önemli kampanyanın çok daha başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi için herkese farklı görevler düşmektedir" diyen Us sözlerine şu şekilde devam etti: "Kampanya özelinde Samsun 3. bölgede yer almaktadır. Şehrimiz için izin verilen 2 milyon liralık krediyi kullandırabilecek inşaat firma sayısı yeterli midir sorusu oldukça önemlidir. Bu noktada Maliye Bakanlığı, malzeme fiyatları nedeniyle imalata yansıyan farkların yüksek gelirli vergi oluşturması ve buna bağlı olarak inşaat firmalarının satış miktarını düşük gösterme eğilimini oluşturmaktadır. Bu durum ise vatandaşların istediği kredi miktarına ulaşmalarını engelleme riskini oluşturmaktadır. Tekrar altını çizmekte fayda var, çok önemli projenin başarıyla çok daha geniş kitlelere ulaşması için sektör paydaşlarının bu hususlara dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.