Samsunspor'un Efsanesi Emin Kar'ın Adı Yaşatılacak! Efsanenin Oğlu Göz Yaşlarını Tutamadı

20 Ocak 1989’daki elim trafik kazası sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasına rağmen ömrünün sonuna kadar Samsunspor için mücadele eden Emir Kar’ın ismi ÜNİ-SAM tarafından Ataköy İlyas Kılıç İlkokulu’nda yaşatılıyor

HERKES DUYGULANDI

Geçtiğimiz Aralık ayında faaliyete geçen kütüphane, Samsunspor ve Emin Kar adına pek çok iz barındırıyor. Kütüphanenin içerisinde Emir Kar’ın hayatı ve yaşanan kazaya dair bilgilendirici panolarla birlikte pek çok fotoğraf da yer alıyor. Program da açılış konuşmalarından önce elim kazayı anlatan kısa filmde özellikle Efsane Kaptan Emin Kar'ın oğlu Mustafa Kar göz yaşlarına hakim olamadı.

BİR GÜN HATIRLANMAMALI Efsanenin oğlu Mustafa Kar böyle bir projeye öncülük yapan ÜNİ-SAM ailesine teşekkür ederek, "20 Ocak duygu yoğunluğu ile geçiyordu. Ama bu sene malumunuz benim için de zor geçiyor. Babam, "Size 20 Ocak geldi ama biz bunu 365 gün yaşıyoruz" derdi. Şimdi anlıyorum. 'Bu insanlar Samsunspor için şehit oldu. İsimlerini bir yerlere verilebilse bir yerlerde yaşatabilirsek onları, 33 sene beklemeseydik bunları yapmak için takım olarak da camia olarak da çok farlı bir yerlerde olabilirdik. Üni - Sam'dan Allah razı olsun. Çok güzel bir şeye imza attılar. Belki sizler için bir kütüphane ama benim için gerçekten çok önemli. Burada okuyan bir çocuk 3-5 sene sonra "Kim bu Emin Kar?" diye araştırır ve öğrenirse sadece Samsun'un değil tüm Türkiye'nin kazancı olur" dedi.

OLMAZSA OLMAZ DEĞERİ ÜNİ-SAM adına konuşan Ceyhun Donbay, "Emin Kar bizim için çok önemli bir değerdi. Bu şehir için, Samsunspor için olmazsa olmaz bir değerdir. 20 Ocak'tan bizlere kalan son çiçekti. Tekrar Allah rahmet eylesin. Onun anısını yaşatmak için, kütüphaneyi tanıtım için bir araya geldik. Kütüphanemiz Aralık 2021 tarihinde faaliyete geçmiştir. İyi günde herkes var, kötü günde Emin Kar" derken Samsun Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Alpaydın ve Samsunspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Melis Kalkavan Erdoğan, bu projede öncülük eden Üni-Sam'ı tebrik ederek, 20 Ocak'ın tüm Türkiye için kara gün olduğunu belirterek, Emin Kar'ı ve futbol şehitlerini bir kez daha andılar.

YOĞUN KATILIM Samsun Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Alpaydın, Yılport Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan, Teknik Direktör Fuat Çapa Genel Kaptan Cenk İşler, Smasunspor Baketbol Genel Menajeri Emre Ekim, Samsunspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Melis Kalkavan ve Sedat Uygun,SAMGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öztekin, Efsane Emin Kar'ın oğlu Mustafa Kar Samsunspor Basketbol yönetimi, basketbol ve futbol oyuncuları, Samsunspor Taraflarından Sorumlu Tonguç Ali Anıl, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından katılımcılar ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Okulda öğrenim gören yaklaşık 300 öğrenciye karne hediyesi olarak Samsunspor forması hediye edildi.

Ayrıca program sonrası ÜNİ-SAM'ın kurucu yönetim kurulu üyesi Ceyhun Dombay ve Samsunspor Aileler Platformu Başkanı Cüneyt Şenkal, okul müdürüne Samsunspor logosunun basılı olduğu duvar süsü hediye edildi.

Esra VURAL - Umut Can EREN

SAMSUNSPOR İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN. c