Samsunspor'a, eski futbolcu Arvydas Novikovas'a maaş ve ikramiye ödemelerinin yapılmaması nedeniyle FIFA tarafından önümüzdeki iki transfer dönemini kapsayacak şekilde transfer yasağı getirildi. Yasak, 2023/24 kış transfer dönemi ve 2024/25 yaz transfer dönemi için geçerli olacak.

YAPTIRIM YASA DIŞI

Yılport Samsunspor, Litvanyalı futbolcuya ödenmesi gereken tüm meblağların, karşılıklı anlaşma sonrasında zamanında ödendiğini söyledi. Samsunspor, Novikovas temsilcilerinin FIFA'ya ödemelerin yapıldığına dair bilgi vermediğini söyledi.

"TÜM ÇALIŞMALAR TİTİZİKLE YÜRÜTÜLÜYOR"

Yapılan açıklamada “Karşılıklı anlaşmamıza ve taahhüt süresi içerisinde bedelin tamamını karşı tarafa ödememize rağmen FIFA aleyhimize karar vererek başvurumuzu kötü niyetle reddederek kulübümüze iki dönem transfer yasağı koydu. İlgili yanlış kararın düzeltilmesine ilişkin olarak ağustos ayı başında CAS ve İsviçre nezdinde hukuki girişimlerimiz başlatıldı.
İlgili transfer yasağının kaldırılması için Türkiye'deki FIFA ve CAS avukatlarımız tarafından tüm hukuki çalışmalar titizlikle yürütülüyor. CAS'ın haksız cezaların kaldırılmasına ilişkin pek çok emsal karar avukatlarımız tarafından değerlendiriliyor ve kulüplerin lehine sonuçlandığı görülüyor. 2023 Aralık ayı sonuna kadar alınacak kararın lehimize sonuçlanacağına olan inancımız tamdır. Kulübümüz tüm süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir” denildi.

Samsunspor'da deplasman kabusu sürüyor! Konyaspor - Samsunspor maç sonucu Samsunspor'da deplasman kabusu sürüyor! Konyaspor - Samsunspor maç sonucu

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.