- Samsunspor Karagümrük ile golsüz berabere kaldı.
- Teknik Direktör Thorsten Fink performansı eleştirdi.
- Oyunun temposu ve pas kalitesi yetersiz bulundu.
- Vatandaşa etkisi: takımın gelişim ihtiyacı gündeme geldi.
- Takip/sonraki adım: Avrupa rövanşı öncesi çalışmalar artırılacak.
- Resmî kaynak: Samsunspor Kulübü; detaylar basın açıklamasında yer aldı.
FİNK’TEN NET MESAJ: “DAHA FAZLASINI BEKLİYORUM”
Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kalan Samsunspor’da Teknik Direktör Thorsten Fink, karşılaşma sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, takımının performansından memnun olmadığını açık sözlerle dile getirdi.

“OYUN TEMPOSU İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİLDİ”
Topa sahip olan tarafın Samsunspor olduğunu vurgulayan Fink, buna rağmen oyunun hızından ve pas kalitesinden memnun olmadığını ifade etti.
Fink, “Takımımdan çok daha fazlasını bekliyorum. Evet, topa sahip olan bizdik ancak oyunu istediğimiz tempoda oynayamadık. Oynama hızımız düşüktü, net pas oranımız arzu ettiğimiz seviyede değildi. Oyun kurulumunda hatalar yaptık” dedi.
Pozisyon alma ve pas zamanlamasında sorunlar yaşadıklarını belirten Alman teknik adam, özellikle topsuz oyunda yeterli hareketliliğin gösterilemediğine dikkat çekti.

“TOPSUZ OYUNDA DAHA HAREKETLİ OLMALIYIZ”
Kırmızı-beyazlıların saha içi organizasyonuna da değinen Fink, “Pozisyon alma, pas zamanlaması ve oyunun yönünü değiştirme konusunda yeterince etkili olamadık. Özellikle topsuz oyunda daha fazla koşu yapmalı ve daha hareketli olmalıydık. Bu eksiklerin farkındayız. Önümüzde geliştirmemiz gereken birçok konu var ve bunların üzerine çalışacağız” ifadelerini kullandı.
AVRUPA VURGUSU: “HENÜZ BİTMİŞ DEĞİL”
Fink, Avrupa Konferans Ligi play-off sürecine de değinerek temkinli konuştu. KF Shkëndija karşısında elde edilen 1-0’lık avantajın yeterli olmadığını belirten deneyimli teknik adam, rövanş öncesi uyarılarda bulundu.
“KF Shkëndija karşısında 1-0’lık bir avantaj elde ettik ancak henüz hiçbir şey bitmiş değil. Play-off turunu geçmek adına önümüzde çok önemli bir maç daha var. Takım halinde performansımızı yukarıya çekmek zorundayız. Bunu başaracak güce sahibiz ve hep birlikte daha çok çalışacağız” dedi.
Samsunspor’da gözler şimdi hem ligdeki toparlanma sürecine hem de Avrupa’daki kritik rövanşa çevrildi.
İstanbul’da sessizlik: Samsunspor deplasmanda 1 puanı aldı
Samsunspor - Shkendija maçı biletleri satışa çıktı!
DAHA FAZLA SAMSUNSPOR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




