• Tekkeköy, Şubat 2026: Samsunspor son 16’ya yükseldi.
  • KF Shkëndija galibiyeti sonrası futbolcular açıklamalarda bulundu.
  • Ntcham, Marius ve Celil Yüksel hedef vurgusu yaptı.
  • Vatandaşa etkisi: Taraftara stadı doldurma çağrısı yapıldı.
  • Takip: Gözler UEFA kura çekimine çevrildi.
  • Resmî kaynak kulüp açıklamaları; ayrıntılar Samsun Gazetesi’nde.

UEFA Konferans Ligi play-off turunda KF Shkëndija’yı 3-0 mağlup ederek son 16’ya yükselen Samsunspor’da maç sonrası büyük sevinç yaşandı. Futbolcular hem galibiyeti değerlendirdi hem de taraftara önemli mesajlar verdi.

Ntcham 2626

NTCHAM: “GOLLE OYUNU AÇTIK”

Takımını öne geçiren isimlerden Olivier Ntcham, karşılaşmanın ilk bölümünde zorlandıklarını ancak ikinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen ele aldıklarını söyledi.

“Bugünkü galibiyet harikaydı. İlk yarıda biraz zorlandık ama golü bulduktan sonra oyunu açtık. Kendi istediğimiz futbolu oynamaya başladık. İkinci yarıda daha rahat bir şekilde oyunumuzu sahaya yansıttık” ifadelerini kullandı.

Son 16 turunda karşılaşacakları rakiple ilgili de konuşan Ntcham, “İki rakip de çok güçlü ve kaliteli oyunculara sahip. Topla oynamayı iyi bilen takımlar. Rakibimizin kim olacağını heyecanla bekliyoruz” dedi.

Marius 2626

MARIUS: “TAKIM ARKADAŞLARIM OLMADAN OLMAZDI”

Attığı golle galibiyete katkı sağlayan Marius Mouandilmadji ise takım başarısının altını çizdi.

Samsunspor'da Drongelen'den gönülleri fetheden davranış
Samsunspor'da Drongelen'den gönülleri fetheden davranış
İçeriği Görüntüle

“Kendimle ve takımımla gurur duyuyorum. Takım arkadaşlarım olmadan bunu başaramazdım. Attığım gollerle takımıma katkı sağladığım için çok mutluyum. Konferans Ligi’nde en skorer oyuncu olmam da onların sayesinde” diye konuştu.

Çift forvet sistemi hakkında da değerlendirmede bulunan Marius, “Birlikte antrenman yapıyoruz. Bugün hem ben hem de Ndiaye gol attık. Önemli olan takıma katkı sağlamak. Bu karar hocamızın ama birlikte oynamak rahattı diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Celil Yuksel 2626

CELİL YÜKSEL: “BU STADI DOLDURALIM”

Samsunlu futbolcu Celil Yüksel ise hem galibiyet hem de şehir adına duyduğu gururu dile getirdi.

“Öncelikle kazandığımız için çok mutluyuz. Yeni hocamızla yeni bir enerji yakaladık. Bizi buraya kadar getiren Thomas Reis hocamıza da teşekkür ederiz, onun çok büyük emeği var. Ülkemizi temsil ediyoruz. Bir Anadolu takımının Avrupa’da bu noktaya gelmesi çok değerli” dedi.

Taraftarlara da çağrıda bulunan Celil, “Bu şehrin çocuklarıyız. Belki hayalimizde bile yoktu Avrupa’da böyle bir noktaya gelmek. Taraftarlarımızdan ricam stadı doldurmaları. İyi de oynarız kötü de oynarız ama önemli olan birlikte yürümek. Bize destek olsunlar, hep birlikte tarihe geçelim” ifadelerini kullandı.

Samsunspor’da tur sevinci yaşanırken gözler şimdi kura çekimine çevrildi. Kırmızı-beyazlılar, Avrupa yolculuğunda yeni rakibini bekliyor.

Samsunspor’un son 16 turundaki muhtemel rakipleri

Samsunspor, Avrupa'da son 16'da! 4 - 0

DAHA FAZLA SAMSUNSPOR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: NEJLA KAYA