Samsunspor’un son dönemdeki performansını değerlendiren taraftarlar, savunma, transfer ve yönetim konusunda görüşlerini paylaştı; sabır çağrısı da yaptı.
TARAFTARIN GÜNDEMİNDE SAVUNMA VAR
Kırmızı-beyazlı taraftarların önemli bir bölümü takımın savunma hattında sorun yaşadığını dile getirdi. Seyfullah Tozlu, “Bu defansa kesinlikle olmaz, taş gibi defanstan pamuk gibi defansa evrildik. Kendimizi kandırmayalım, düşmezsek en büyük kazanç olur” yorumunu yaptı.
Ali Karaca ise çözümün öncelikle savunmadan başlaması gerektiğini belirterek, “Önce gol yemeye önlem almalıyız. Defans gol atmaya gidiyor, geri gelmeden ağır kalıyor. Gençlere güveniyoruz. Düzelir inşallah” ifadelerini kullandı.
“YENİLE YENİLE YENMEYİ ÖĞRENECEĞİZ”
Bazı taraftarlar ise takıma ve genç oyunculara sabır gösterilmesi gerektiğini savundu. Cemil Oğuz, “Yenile yenile yenmeyi öğreneceğiz. İki üç hafta sonra Süper Lig’in tozunu atarız Allah’ın izniyle. Bu genç kadro bir otursun rayına, bak ligin en genç takımıyız” değerlendirmesinde bulundu.
Namık Yağcı da çözümü kısa ve net şekilde, “Akıl ve sabır” sözleriyle ifade etti.
Bir başka taraftar ise gereken bölgelerde yapılacak takviyelerle birlikte teknik heyet ve taraftarın sabırlı davranması gerektiğini belirterek, genç oyuncuların zamanla daha iyi seviyeye geleceğine inandığını kaydetti.
KIŞ TRANSFER DÖNEMİNE İŞARET ETTİLER
Kadronun bazı bölgelerde güçlendirilmesi gerektiğini düşünen taraftarlar da transfer dönemini işaret etti. Ramazan Çivelek, “İnsan bir şeyi satar yerine daha değerlisini, daha iyisini alır” yorumunu yaparken, Mehmet Taşkıran ise “Bu başkan ile bu iş yürümez” ifadeleriyle yönetimi eleştirdi.
Kamil Yılmaz da eski kadro yapılanmasına dikkat çekerek, bazı oyuncuların yeniden takıma kazandırılması gerektiğini savundu.
YÜKSEL YILDIRIM’A DESTEK DE ELEŞTİRİ DE VAR
Taraftar yorumlarında Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım da en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Bazı taraftarlar transfer politikası ve kadro yapılanması üzerinden Başkan Yıldırım’ı eleştirirken, bazıları ise geçmiş yıllarda kulübü zor şartlardan çıkararak Avrupa kupalarına taşıdığı gerekçesiyle destek verdi.
Fethi Deniz, Yüksel Yıldırım’a destek vererek geçmişte kulübün yaşadığı zorlukları hatırlatırken, Hüseyin Cantürk de “Biz ne kötü günler gördük. Bu ne ki, bu kadar büyütülüyor” diyerek taraftarların takıma sahip çıkması gerektiğini belirtti.
Fethi Saygı ise Başkan Yıldırım’ın Samsunspor’u zor dönemlerden alıp üst sıralara ve Avrupa kupalarına taşıdığını vurgularken, kadro yapılanmasında bazı hatalar yapıldığını da ifade etti.
“BİR İSTEKSİZLİK, BİR HUZURSUZLUK VAR”
Muhammet Güler, sorunun sadece oyuncu kalitesiyle ilgili olmayabileceğine dikkat çekerek, “Bir isteksizlik, bir huzursuzluk var ki takım içindeki sorun çözülürse takım kendine gelir” değerlendirmesinde bulundu.
Bayram Yılmaz ise mevcut durumun bir “iş kazası” olarak görülmesi gerektiğini belirterek takımın toparlanacağına inandığını dile getirdi.
TARAFTARIN ORTAK BEKLENTİSİ: TOPARLANMA
Samsunspor taraftarlarının yorumları farklı görüşler içerse de ortak beklenti kırmızı-beyazlı ekibin kısa sürede yeniden çıkışa geçmesi oldu. Bir grup taraftar savunma hattına ve transferlere dikkat çekerken, diğer bir grup ise genç kadroya, teknik heyete ve yönetime zaman tanınmasını istedi.
Erdoğan Samsun’da gençlerle buluştu! Dikkat çeken Samsunspor yorumu
Samsunspor’da iz bırakan Thomas Reis’e Trabzonspor kancası
DAHA FAZLA SAMSUNSPOR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





