Son haftalarda alınan başarısızlık sonrası teknik Direktör Fuat Çapa ile yollar ayrıldı. Samsunspor sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, takımın başına sezon bitimine kadar Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar'ın getirildiği açıklandı. İnternet kullanıcıları "Yücel Uyar kimdir?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Yücel Uyar hakkında merak edilenler...

"YÜCEL UYAR SEZON BİTİMİNE KADAR SAMSUNSPOR'UN BAŞINDA OLCAK"

Samsunspor'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yılport Samsunspor Futbol Akademi Direktörümüz Yücel Uyar bu süreçte sezon sonuna kadar takımımızın başında olacaktır. Yücel Uyar sezon tamamlandığında göz bebeğimiz olan Yılport Samsunspor Futbol Akademi’mizin Direktörlük görevine devam edecektir"

WhatsApp Image 2022-04-19 at 14.20.36.jpeg

YÜCEL UYAR KİMDİR?

1994 Şubat'ında, Samsunspor altyapısında antrenör olarak çalışmaya başladı. 1995-96 sezonunda teknik direktörlüğünü yaptığı Kadıköyspor, mücadele ettiği 3. Lig 5. Grup'u beşinci sırada tamamladı. 1996'nın Aralık ayında Samsunspor'a döndü ve takımın altyapısında görev aldı. 1997-98 sezonu başında, 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Çarşambaspor'u çalıştırmaya başladı; ancak Nisan 1998'de, sezon henüz bitmeden görevinden ayrıldı ve Samsunspor'a antrenör olarak döndü. Aynı dönemde, Saumsunspor teknik direktörü Jozef Jarabinský'nin görevinden ayrılması sebebiyle ligin son üç maçında, geçici olarak takımın başında bulundu. 1998-99 sezonu sonuna kadar antrenör, 2001 Nisan'ına kadar ise altyapı antrenörü olarak Samsunspor'daki kariyerini sürdürdü. Teknik direktör Bülent Ünder'in görevini bırakmasının ardından takımın teknik direktörlüğüne getirildi. Samsunspor, 2001-02 sezonunu Süper Lig sekizincisi olarak tamamladı. Ertesi sezona da Uyar yönetiminde girildi; ancak Uyar, 2002 Şubat'ında görevinden istifa ettiğini açıkladı. 2002-03 sezonu öncesinde göreve geldiği Orduspor teknik direktörlüğünden 2002 Kasım'ında ayrıldı. Ertesi yılın Kasım ayında Eyüpspor'un başına geçti. 2003-04 sezonu sonuna kadar yönettiği Eyüpspor, mücadele ettiği 2. Lig B Kategorisi B Grubu'nu on dördüncü sırada tamamladı. 2004-05 sezonu başında bir kez daha Samsunspor'a döndü ve sezon boyunca altyapı antrenörü olarak görev aldı. 2005 Haziran'ında takımın genel menajerliğine getirilse de, birkaç ay sonra bu görevden istifa etti.2006-07 sezonu başında Ünyespor ile teknik direktörlük konusunda anlaştı. Sezon sona ermeden Uyar'ın Ünyespor ile olan sözleşmesi feshedildi. Şuan ise Yılport Samsunspor'da Futbol Akademi Direktörü olarak görev yapmaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.