Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, atık toplayan 38 yaşındaki Nejla Gebedek, yağmur altında, çöpe atılan plastik şişe ve kutuları topladı.
Nejla Gebedek, kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da bir restoranın önüne çıkarılan çöp poşetlerinin içindeki plastik şişe ve kutuları el arabasındaki çuvala doldurdu. Yağmur altında ıslanmasına rağmen çöp poşetlerini tek tek açıp satabileceği plastik maddeleri alan Gebedek, akşam saatlerinde lokanta ve restoran gibi işyerlerini dolaşıp çöpe atılan plastik kutuları toplayarak sattığını söyledi. Aylık yaklaşık 300 lira kazandığını belirten Gebedek, şöyle konuştu:
"Babam ve annem hasta. Babamın emekli maaşı var. Ancak annemin hastalığı nedeniyle bankadan kredi çektik. Babamın maaşı oraya kesiliyor. Ayrıca kardeşim, eşi ve çocuğu da bizde kalıyor. Kardeşimin de doğru düzgün işi yok. Ben bu yüzden çalışıyorum. Yıllardır sokaklarda çöp topluyorum. Yağmur yağıyor ama mecbur toplamam lazım. Uğraşmayınca olmuyor. Çalışmayınca olmuyor. Mecbur çalışmak zorundayız. Elektrik, su parasını ödemek zorundayım. Bu zamanda geçim zor."

FOTOĞRAFLI