Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın Başdanışmanı ve Futbol Gelişim Direktör Batu Kaplan, yeni sezonda Teknik Direktör ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Biz Samsunspor vizyonuna uygun, doğru kişiyi bulmak için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz" dedi. 

Kanal S ekranlarında yayınlanan Tribün programına katılan Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın Başdanışmanı ve Futbol Gelişim Direktör Batu Kaplan, transfer çalışmaları, teknik direktör iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaplan, özellikle teknik direktör konusunda Samsunspor'un hedeflerine yakışır bir hoca ile anlaşmak istedikleri ve bunun için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.  

UZUN SOLUKLU PROJE 

Afrika dan oyuncu transferinin uzun soluklu bir proje olduğunu belirten  Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın Başdanışmanı ve Futbol Gelişim Direktör Batu Kaplan,"Afrika olayı bir proje. Ben şunu inanıyorum. Mesela ucuz işçilik için ticarette nasıl Çin tercih ediliyorsa, futbolun ucuzluğu anlamında Afrika'ya yönlenmeli.  Kulüplerimiz bunun farkına vardığında eğer orada doğru kişilerle çalışırlarsa aslında çok güzel karlar elde edebilir. Ki bazı kulüpler bunu yaptı ve güzel dönüşler aldı. Birilerin önerisiyle oralardan transfer yapılmasına karşıyım. Elimizde bir imkan var. Orada kurduğum bir sistem var. Bunu inşallah uzun vadede güzel şekilde Samsunspor'a entegre edeceğiz. Birden bire oradan 4 oyuncu getirip ya tutarsa diye bir şey yok. Bunun zaten zararı olur yararı olmaz. Bizde bununla alakalı çalışmalar yapacağız. Kısaca nokta atışı yapacağız" diye konuştu. 

ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK KADRO

Kulüp olarak öncelikli hedeflerinin kalan 4 maçta Play Off'a kalmak ardından ise gelecek sezon şampiyonluğa ulaşmak olduğuna değinen Kaplan, "Bizim önümüzdeki seneye tek bir umudumuz ve hedefimiz var. Samsunspor'u inşallah şampiyonluğa ulaştırmak. Şöyle bir algı oluşmasın önümüzdeki sezon, 5 ay sonra Afrika'dan oyuncu getireceğiz oyuncu  satacağız değil. Biz bu senenin sonunda eğer istediğimiz hedefe ulaşamazsak, Play Off'a kalamazsak, önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracağız" ifadelerini kullandı. 

KALİTELİ İSİMLERLE ANILMAK GÜZEL

Yılport Samsunspor'un önümüzdeki sezon, teknik direktör olarak Çağdaş Atan ile yakından ilgilendiği iddialarına yanıt veren Batu Kaplan, "İyi ve kaliteli hocalarla anılmak bile güzel bir şey. Biz Samsunspor vizyonuna uygun, doğru kişiyi bulmak için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Benim hoca ismi vermem doğru olmaz. Hepsi kıymetli hocalar. Hem kendi kulübünü hem de hocaları kısaca kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Ama şu da bilinmeli şampiyonluk yolunda bize katkısı olacak, vizyonuna emin olduğumuz bir hoca ile zamanı geldiğinde anlaşacağız. Anlaştığımızda da bu konu direk başkanımız tarafından kamuoyuna açıklanacaktır" dedi. 

GÜZEL İŞLER BAŞARDIK 

Kısa zamanda scout ekibi ile hızlı bir şekilde yut içi ve yurt dışı transferlerinde analizler gerçekleştirmeye devam etiklerine değinen Batu Kaplan, "Biraz sabır. Şuan geçiş dönemindeyiz. Bunla alakalı olarak, taraftarın endişesini de kaygısını da çok net anlayıp görüyorum. Ala kayıtsız değiliz. Başkanımız ve tüm yönetim kurulumuzda görüyor ve farkında. Ama şöyle bir durum var. Yeni bir yapılanma oldu. Düzgün bir yapımız var. Çok kısa zamanda bile özellikle 2'inci 3'üncü ligleri çok hızlı ve geniş olarak, iyi bir scout ağıyla taranıyor. Oradan çıkacak bir iki isimi de belki Samsunspor'a entegre edebiliriz. Ama dediğim gibi Samsunspor hem Türkiye'de hem de yurtdışında transfer konusunda iyi bir şekilde yapılandı. İnşallah bundan sonra her hangi bir yanlış hamle yapılmayacak. Bu olayı minimaliz edeceğiz. Ama herkesin kafasının rahat olmasını istiyorum. Bu bir geçiş dönemi sadece güvenin. Bir dönemleri de atlatacağız" dedi.

TRANSFERİ KULÜP YAPAR

Tüm dünyada transferi kulübün yaptığını belirten Kaplan şu ifadeleri kullandı. "Transferi hoca yapmaz. Kulüp yapar. Scout ekibi analiz yapar. İlla transfer yapmak için hocayı beklemeye gerek yok. Tabi hocanın oyun stiline göre fikrini söyleyebilir o ayrı. Ama dünyanın her yerinde olduğu gibi ilk önce oyuncuları scout belirler, incelemelerden sonra analizlerden geçer ve karar verilirken yönetimle hoca oturur görüşülür. Dünyadaki tüm kulüplerde bu böyle yapılır ve bizde inşallah transferde daha sakin kalıp, önceden analizlerini yapıp, nokta transferlere gitmek istiyoruz" Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.