17 Ağustos Depremi sonrası Kocaeli'deki bir çadırkenti ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'un burnunu sıkması ile tüm dünyanın konuştuğu biri haline gelen Erkan Bebek, depremin 14. yılında liseye gitmeye hazırlanıyor.

Deprem olduğunda henüz 6 aylık olan ve annesinin kucağında Bill Clinton'un Doğukışla Çadırkentini ziyaretini takip eden ve korumalar tarafından Başkan'ın kucağına verilen ardından Clinton'un burnunu sıkmasıyla medyanın yoğun ilgisine maruz kalan Erkan Bebek (Erkan Işık) bir lise öğrencisi olmaya hazırlanıyor. O günün ardından hayatı değişen işadamı Kadir Has tarafından burs bağlanan ve hayatı boyunca eğitim masrafları karşılanacak olan Erkan Işık kendisini çok şanslı hissediyor. O günleri anlattıklarında şaşırdığını belirten Işık, "Bir burun sıktım hayatım değişti" diyor. 2009 yılında Clinton'un Türkiye ziyareti sırasında kendisiyle tanışma fırsatı bulduğunu belirten Işık, şunları söyledi: "İleride kendisini ziyaret etmek isterim. Bana güzel imkanlar sağladı. İleride polis olmak istiyorum." Arkadaşlarına Erkan Bebek olduğunu söylediğinde kendisine inanmadıklarını söyleyen Işık, "İnternetten araştırıp doğru olduğunu gördüklerinde gelip benimle fotoğraf çektirmek istiyorlar" diye konuştu.

Anne Şennur Işık ise o günden bugüne medyanın oğlu Erkan'a ilgi gösterdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl liseye başlayacak. Kadir Has tarafından verilen bursun akıbeti ne olacak bilmiyoruz."