Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Temsilcisi Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir ressam ve hattat Rafet Kavukçu ile birlikte yeni kitabını basına tanıttı.

Cumhurbaşkanlığı büyük ödüllerine aday gösterilen, resim ve hat ustası Rafet Kavukçu’nun hayatının kaleme alındığı kitap, okuyucularını Erzincan’ın geçmiş tarihlerine yolculuğa çıkaracak.

Ressam ve Hattat Rafet Kavukçu’nun hayatının kaleme alındığı kitabını basına tanıtan Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir, kitabın aslında Türkiye’de demokrasinin gelişiminin de bir hikâyesi olduğunı, Türkiye’nin hangi noktadan hangi noktaya geldiğinin de işareti ve bir belgesi olduğunu ifade etti.

Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Değerli büyüğüm Rafet Kavukçu ağabeyim ile birlikte selam ve sevgilerimizi sunuyoruz. Yeni bir kitap ile okuyucularımızın karşısına çıkmak üzereyiz. Bu sefer ki kitabımız, Erzincan’ın Türkiye’nin, hatta Türkiye dışında İslam ülkelerinin tanıdığı bir büyüğümüz Rafet Kavukçu ile birlikte toplantımızı düzenlemiş bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi Rafet Kavukçu Ağabeyimiz Cumhurbaşkanlığı büyük ödüllerine aday gösterilen değerli büyüklerimizden birisidir. Kendisi hattat ve ressamdır. Aynı zamanda dava adamıdır. Dava adamlığını mesleğine, ressamlığına, hattatlığına yansıtmış bir kişidir. Bizlere yaşadığı örnek bir hayatı armağan etmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Örnek bir hayatı olmasıydı. Örnek bir kişiliği yazamayacaktık.

Kitapta Erzincan’da yaşamış, Erzincan’da büyümüş bir büyüğümüz olan Rafet Kavukçu’yu anlattık. Rafet Kavukçu’nun hayat hikâyesini anlatırken, Erzincan’ın geçmişine de ışık tuttuk. Hafızalardan silinen bazı hatıraları tekrar hafızalara kazımak, gelecek nesillere aktarılabilmesi için bir çalışma yaptık. Bu kitapla Rafet Kavukçu ağabeyin hayatından önemli izler bırakan gerek Risale-İ Nur babında gerek hattatlığı ve ressamlığı açısından yaptığı çalışmaları, yaşadığı sıkıntıları bir nebze olsun duyurmak tanıtmak istedik.

“Kalemlerin Efendisi Rafet Kavukcu” adını verdiğimiz kitap aslında Türkiye’de demokrasinin gelişiminin de bir hikâyesidir. Hangi noktadan hangi noktaya geldiğimizin de işaretidir.Bu bir belgesel romandır. Roman içerisinde geçen tüm kişiler, gerek kişilerdir. Gerçek kişiler olması sebebiyle anlatılanlar da kişilerin kendi anlatımlarından oluşmaktadır.

Kitabın kurgusunda belki zamanlamalarda takdim ve tehir olmuştur. Elbette ki olacaktır, çünkü insanlar bazen zamanı anlatmakta ifade etmekte zorlanıyorlar. Dolayısıyla zamanda takdim tehir olabileceğini düşünüyorum. Ama kitapta bilerek takdim ve tehir olduğunu söyleyemem. Dolayısıyla bu kitap geleceğe kalan önemli bir eserdir. Özellikle Erzincan’ın geçmiş yıllarda depremlerle haşır neşir olması, değerlerini zamanla kaybetmesi sebebiyle, bu tür kitapların Erzincan için bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Bu anlam sebebiyle de iyi bir çalışma yaptığımı zannediyorum. Bunun asıl kararını okuyucular tabii ki verecektir.

1800’lü yıllarda yaşamış Aşçı Dede Halil İbrahim diye bir vaka-i nüvisimiz var. Müşir Zeki Paşa’nın yanında hiç ayrılmamış onun hatıralarını yazmış. Kitap halinde yayınlandı. Dört ciltlik hatıraların bir cildi yaklaşık 4’de biri kadar olan bölümünde Erzincan’dan bahsedilmişti. Bu Erzincan’ın bahsedildiği bölüm 1800’lü yılların Erzincan’ını anlatmıştı. O yılları anlatan başka bir kitap da hemen hemen yok gibiydi. Dolayısıyla Rafet Abi’nin hayatının anlatıldığı biyografik roman, onun yaşadığı döneme ait ipuçları vermektedir. Dolaysıyla gelecek nesillere önemli bir ipucu bıraktığımızı düşünüyorum.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’I YAZACAK

Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir ayrıca yeni kitap çalışmalarına başladığını belirterek, sırada ki eserin Başabakan Binali Yıldırım’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı bir kitap oluşturacağını söyledi.

Binali Yıldırım’ı tanıyan onunla hatırası olanlara çağrı yapan Özdemir şunları söyledi; “Bundan sonraki yapacağım çalışma ile ilgili de bilgi vermek istiyorum çünkü o da önemli bir çalışma. Sayın Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde Erzincan’a gelmişti. Kendisiyle oturduk konuştuk ve mutabakata vardık. Şu an sırada sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın biyografik romanı var. Şu anda ona da başlamış bulunuyorum. Zaman zaman kendisi ile onun etrafında bulunan insanlarla, yakın akrabalarından, aile fertlerinden herkes ile görüşerek romanını yazma konusunda çalışmalara başladım. Sanıyorum ki o da ilgi çekici bir kitap olacaktır. Burada bizi dinleyenlerden Sayın Binali Yıldırım ile ilgili hatıraları olanların bize ulaşmaları konusunda bir talebimiz var. Yardımcı olurlarsa sevineceğimizi bildiriyorum.”