Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 ayrı orman yangınında yaklaşık 1,5 hektarlık alan kül oldu. Söndürme çalışmalarının ardından yapılan inceleme sonucu, yangınların sigara izmariti ve piknik ateşinden kaynaklandığı belirlendi.

Kahramanmaraş merkeze bağlı 2 ayrı köyde dikkatsizlik sonucu orman yangını çıktı. İlk yangın, merkeze bağlı Dereli köyü Yalnızardıç mevkii, ikinci yangın ise Elmalar köyü Taşocağı mevkiinde çamlık alanda çıktı. İki ayrı yangın ihbarının ardından 12 arazöz ve 60 personelle yangına müdahalede bulunan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaklaşık 3 saat süren yoğun çalışmanın ardından alevleri kontrol altına alabildi. Bu arada, Elmalı köyü yakınlarındaki yangına Antakya’da hazır bekletilen helikopter de havadan destek verdi.

Her iki yangının ardından yaklaşık 1,5 hektarlık alan kül olurken, soğutma çalışmalarının ardından yapılan incelemede ilk yangına sigara izmaritinin, ikinci yangın ise piknik ateşinin neden olduğu belirlendi.

Sündürme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, aşırı sıcaklar nedeniyle küçük bir kıvılcımın orman yangınlarına sebep olduğunu belirtti. Vatandaşları, dikkatli olmaları konusunda uyaran Sabuncu, yangınların sigara izmariti ve piknik ateşinden çıktığını kaydetti.