Adana’da, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca "Anneler Günü" yürüyüşü düzenlendi.
Atatürk Parkı’nda toplanan AK Partili kadınlar, davul-zurna eşliğinde halaylar çekip, Anneler Günü’nü kutladı. Etkinliğe katılan AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan ile milletvekili adayları Fatma Güldemet Sarı, Mustafa Çalışkan, Esra Yalvaç, Mehmet Faruk Bozkurt, Asuman Tekin ve Ramazan Demir, alanda bulunan annelere gül verdi.
İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, "Anneler Günü" yürüyüşünün sadece bugün değil, aslında son 12 yıldır sessiz sedasız gerçekleştiğini belirtti. Bu yürüyüşün, hangi etnik, dini ya da siyasi görüşten olursa olsun her evlada aynı merhametle bakanların, "ülkemiz daha iyi olsun da her kavgayı bitirelim" diyen güçlü annelerin yürüyüşü olduğunu ifade eden Can, "Bugün ülkemiz için daha güzel bir gelecek hayal ediyorsak, en çok da annelerimize güvenimiz sayesindedir. Anneler isterse birleşmeyecek yürek, anneler isterse bitmeyecek kavga, anneler isterse gerçekleşmeyecek hayal yoktur. Bize göre her anne güçlüdür. Çünkü annelik her türlü hesabın, kavganın, vicdansızlığın önünde en sağlam zırhtır" dedi.
Güçlü annelere yetiştirdikleri güzel evlatlar için teşekkür ettiklerini belirten Can, "Burada yaptığı fedakarlıkları anlatmakla bitiremeyeceğimiz bu ülkenin bilge anneleri, hepinize gösterdiğiniz dirayet için teşekkür ederiz. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz. Her anne güçlüdür, güçlü anneler güçlü Türkiye demektir" şeklinde konuştu.
İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can’ın açıklamalarının ardından yürüyüşe geçen kalabalık, "Güçlü anne, güçlü Türkiye" sloganları eşliğinde Ziyapaşa Bulvarı’ndan AK Parti mitinginin yapıldığı İstasyon Meydanı’na kadar yürüdü.
Yürüyüşe; AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı.