Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde hayvancılıkla uğraşan aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybettiği ileri sürülen virüsle ilgili, "Şu anda laboratuvar incelemeleri aşamasında önümüzdeki günlerde bilimsel bir veri elde ettiğimizde kamuoyuyla paylaşırız" dedi.
"Alo 191 Uyuşturucu Danışma ve Destek Hattı" açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, törenin ardından çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde hayvancılıkla uğraşan aynı aileden 3 kişinin "hayvandan insan bulaşan virüs nedeniyle hayatını kaybettiği" iddiasına yanıt veren Bakan Müezzinoğlu, "Şu anda laboratuvar incelemeleri aşamasında, önümüzdeki günlerde bilimsel bir veri elde ettiğimizde kamuoyuyla paylaşırız" yanıtını verdi.
Bakan Müezzinoğlu, "17 gün önce temeli atılan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temelinin kaybolduğu" iddiasına yönelik, "Hiçbir temel kaybolmaz, temeller ve Kocaeli’deki Şehir Hastanesi’ni yine AK Parti hükümeti devam ediyorsa yapacaktır. Ama CHP şayet hükümet kurar da ’şehir hastanelerine karşıyım’ derse hukuki süreçleri başlatır, Kocaeli ve Bursa’daki şehir hastanesini engelleyebiliyorsa engellerler. Ama AK Parti iktidarda olduğu sürece şehir hastaneleri devam edecektir. Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli atıldı, inşaatı devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Bakanlık olarak yüklenici firmayla imzalanan protokol çerçevesinde yer tespitinin yapılmasının ardından sorumluluğun yüklenici firmaya geçtiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, "Bunun bitirme süreleri var. Kocaeli’de yanılmıyorsam 6 blok var, bu blokların yer tespitleri ve tespit edilen o yerin jeolojik etütleri gerekiyor. Bütün şehir hastanelerinde yer tespiti ve temel atma töreninden sonra en az 5-6 aylık süre inceleme ve hazırlıklarla ilgili geçen süre. Şu anda Bursa’da da temel atıldı ama inşaat devam etmiyor, muhtemelen Ekim-Kasım gibi inşaat süreçleri başlayacak. Kocaeli’de de kanaatim Ekim-Kasım gibi inşaat süreçleri başlayacak. Yanlış kamuoyu algısı oluşturmak isteyenler gitsinler Bilkent’in ne halde olduğunu görsünler veya Mersin, Adana, Yozgat’a gitsinler şehir hastanelerinin nasıl devam ettiğini görsünler" dedi.