Kongre hazırlıklarını sürdüren Adil Gevrek başkanlığındaki Yeni Malatyaspor yönetimi, bir yandan yeni ve güçlü bir liste oluşturmaya çalışırken, diğer yandan da 2015 yılı mali kongresine hazırlanıyor. 23 Mayıs olarak açıklanan seçim kongresi çoğunluk sağlanamaması durumunda 31 Mayıs’ta mali kongre ile birlikte yapılacak.
Gelecek sezon yer alacağı PTT 1.Lig’de zorlu bir yarış içerisine girecek olan Yeni Malatyaspor, kolları erken sıvadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın “Yönetimi güçlendir ve devam et biz yanındayız” mesajını alan Adil Gevrek’in harekete geçerek, güçlü bir yönetim için isim belirleme çalışmalarına başladığı belirtildi.
"YÖNETİM DAHA GÜÇLÜ OLACAK"
Malatya ve İstanbul başta olmak üzere yeni yönetimini belirlemek için birçok görüşmede bulunan Başkan Gevrek, 12 kişilik yönetim listesi oluşturacak. Kulübü devralırken 1 haftada liste oluşturduğu için çeşitli sıkıntılar yaşayan Gevrek’in bu kez daha güçlü bir yönetimle sezona girmek istediği öğrenildi.
Geçen yıl sadece kendisi ve birkaç yöneticisinin dışında kulübe çok fazla bir ekonomik katkı sağlamayan yönetimi bu anlayıştan kurtarmak istediği öğrenilen Gevrek’in, ciddi anlamda para verebilecek bir yönetim için birçok ismin kapısını çaldığı ifade edildi.
Hem ekonomik olarak hem de temsil ettikleri kurumlar olarak güçlü bir yönetim oluşturma gayretinde olan Adil Gevrek’in yeni ekibi karma bir yönetimden oluşacak. Geçen yılki yönetimden 6 ya da 7 isimle devam etmeyi planlayan Gevrek’in kalan isimleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın isteği ve kendi belirleyeceği isimlerden takviye edeceği konuşuluyor.
GELECEK SEZONUN BÜTÇESİ BELİRLENDİ
Ekonomik anlamda yaklaşık 2 buçuk - 3 milyon civarında kendi öz bütçesi, bu rakam kadar da Büyükşehir Belediye desteği ve toplam 9 milyonluk da PTT 1. Lig geliri ile takriben 15 milyon civarında bir bütçe hazırlamaya çalıştığı öğrenilen Gevrek’in tüm çalışmalarının bu yönde olduğu belirtildi.