Seyhan Belediyesi’nce Tellidere Mahallesi’ne yapılacak ve 9 milyon 655 bin liraya mal olacak kapalı semt pazarı ve çok amaçlı kompleksin temeli atıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Tellidere Mahallesi’ne 2 bin 300 metrekare alanda, 3 bin 800 metrekare inşaat alanı ile 9 milyon 655 bin liraya mal olacak kapalı semt pazarı ve çok amaçlı kompleksin temelini attı. Çok amaçlı kompleks içerisinde 2 bin 65 metrekare kapalı semt pazarı, kadın istihdam merkezi, düğün salonu, çok amaçlı salon ile fuaye ve sergi alanı bulunuyor. Tesiste ayrıca yazlık sinema gösterimi yapılacak olan 730 metrekarelik birde teras bulunuyor.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kısa sürede önemli işler yaptıklarını belirterek yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırımı daha ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Karalar, Tellidere’de, Adana’da yaşayan insanların her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, “Biz öncelikle buranın imarı ile uğraştık. Burası çok çarpık bir mahalle ve burada yaşayan insanlarımız bunu hak etmiyor. Buraya imar vermek ile başladık ve dönüşüm başladı. İmar demek uygarlık demek, depreme dayanıklı binalar demek daha çok sosyal ve yeşil alan demektir. Buraya muhteşem kreş yaptık. Adana’da 2 tane var biri burada biri Gürselpaşa’da şimdi bir tanede Yeşilyurt’a yapıyoruz. Bu sene Pınar Mahallesi’nde de kreşe başlayıp bitireceğiz. Buranın ciddi bir kapalı semt pazarı eksiği vardı ama biz buraya sadece kapalı semt pazarı yapmıyoruz. Mahalle merkezleri yapıyoruz. 3-4 mahallenin ortasında düğün salonu, gençlik merkezi, emekli evine ihtiyacı var. Hepsini içine alarak kompleks yapıyoruz. Adana’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Tellidere Mahalle Muhtarı Yakup Yılmaz ise yapılan hizmetlerden dolayı başta Başkan Zeydan Karalar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çok amaçlı kompleks ve kapalı semt pazarının temeli atıldı. Tesisin inşaatının 10 ayda tamamlanacak.