Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ressam Ergin İnan’ın “50. Yılı Sergisi” açıldı.

Bodrum Belediyesi yetkililerinden Hüseyin Çakaloğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada “Bodrum’un kültürel hayatına yapmış olduğu katkı nedeniyle bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen başta sanatçı Ergin İnan olmak üzere tüm sanatçılara ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İlkini İstanbul’da bir kitap projesi ve sergiyle başlattıkları 50. Yıl Sergilerinin ikincisinin Ankara’da, üçüncüsünün ise İzmir’de yapıldığını belirten sanat danışmanı Sevil Dolmacı, “Bugün dördüncüsünü de sizlerle Bodrum’da izleyenlerle paylaşıyoruz. Ergin Hoca, 10 yıl aradan sonra yaptığı çalışmalarla birlikte hem eski dönemlerini hem de bugünü anlatan farklı skalada işleriyle izleyenlerle buluşuyor” şeklinde konuştu.

Katılımcılara teşekkür eden sanatçı Ergin İnan ise, “Bodrum bir turizm kenti olduğu için dostlarımın hepsini burada bulabilmek kolay oluyor. Sergime geldikleri için onlara teşekkür ediyorum. Bodrum’da son zamanlarda sanat etkinlikleri son derece çoğalmakta çünkü bu, sosyal yaşantının getirdiği bir durum. Bodrum Belediyesi’nin katkıları içinde öncelikle belediyemize teşekkür ediyorum ve beni burada ağıladıkları için. Tabi ki kendi sanatımı anlatmam şu anda burada çok uzun sürer ki anlatmayı da pek gerek görmüyorum. 1964’te başlayan bir serüven bu ama 1967 olarak baz alıyorum ben ve 50 seneyi öyle kutluyoruz. Burada gördüğümüz eserlerin çoğunda son dönem işler var ama yine de 2000 yıllarındaki bazı eserleri de belli bir kısımda sergiledim. Öncelikle ben bir hocayım, Yedi Tepe Üniversitesi’nde ama bana da bu çalışmaları öğreten hocalarımda buradalar. Onlara da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sergi, 16 Ağustos - 30 Eylül 2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ressam Ergin İnan’ın Bodrum’da gerçekleştirdiği kişisel resim sergisinin açılışına Bodrum Belediyesi koordinatörlerinden Hüseyin Çakaloğlu, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Kurulu Başkanı Devlet Sanatçısı Devrim Erbil, Sanat Kurulu üyeleri ve çevredeki sanatseverler katıldı.