TUNCELİ'nin Hozat İlçesi'nde Kaymakam Bekir Demir ile CHP'li Belediye Başkanı Celalettin Polat, el ele vererek, ilçenin sorunlarına ortak çözümler arıyor.
Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde geçen yıl göreve başlayan Kaymakam Bekir Demir ile  Belediye Başkanı Celalettin Polat, ele ele verip, sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek ilçedeki sorunları çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kaymakam Demir ile Belediye Başkanı Polat, sık sık halk ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyip, ortak çözüm üretiyor. Kaymakam Bekir Demir, vatandaşlarla uyum içinde çalışmak ve samimi bir ortam kurmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
İLÇEMİZDE OLAY OLMADI
"Benim fıtratımda her zaman vatandaşla uyum içinde çalışmak ve samimi bir ortam kurmak var. Devlet politikası gereği ve olması gereken de zaten önce vatandaş ile diyalog kurmak ve vatandaşın güvenini kazanmaktır. Samimiyet ve dostluk kurulursa gerisi gelir zaten. Özellikle Doğu ve Günaydoğu'da görey yapan kaymakamlar, vatandaşa öncelikle devletin güler yüzünü göstermek zorundayız. İnsanlarımızla iç içe olup onları kazanıp güven içinde çalışmak zorundayız. Zaten son 15 yıldır devletin birçok politikası değişti. Devletin sıcaklılığını vatandaşa yansıttık, bunun da meyvesini aldık. Çatışmalı süreçte ilçemiz neredeyse hiç etkilenmedi ve huzurlu bir ortam yaşadık. Bir olayın dışında hiçbir çatışma yaşanmadı, halk huzur içinde gezip işlerini rahatlıkla yaptı."
HOZAT TÜRKİYE'YE ÖRNEK
Belediye Başkanı Celalettin Polat, CHP'den seçilmesine rağmen, düşüncesi ne olursa olsun herkese hizmet vermeye çalıştığını ifade ederek, "Belediye başkanı seçildikten sonra siyasi kimliğimi bir kenara bırakarak çalışıyorum. Kaymakam bey tam bizim umduğumuz bir yapıya sahip biri. Aklında hep halk ile bütünleşmek ve hizmet var. Bunu gördükten, hissettikten sonra biz de kaymakamla işbirliği yapmakta tereddüt etmedik. Ben belediye başkanıyım, temel amaç olarak halka hizmet etmek istiyorsam, herkesle uyumlu olmak durumundayım. Bölgede bir çatışmalı ortam gerçeği var. Halkın devletle uzaklaştığı gerçeği var iken, biz Hozat'ta bu ortamı yakaladıysak, bu Türkiye'ye örnek bir gerçektir" dedi.
İYİ Kİ HOZAT'A TAYİN OLMUŞUM
İlk görev yeri Hozat olan hakim Gökhan Altan, gelmeden önce kafasında soru işaretleri bulunduğunu belirterek, "Gelip Hozat halkını, yöneticilerini, belediye başkanı ve kaymakamı tanıdıktan sonra ve bu samimi ortamı gördükten sonra, kafamdaki en küçük bir soru işareti kalmadı. Şimdi diyorum ki iyi ki Hozat'a tayin olmuşum" dedi.
İlçede görev yapan Cumhuriyet Savcısı İlhan Öztürk de, Ovacık'ta şehit olan Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un daha önce görev yaptığı Antalya'nın Serik İlçesi'nde çalıştığını ve bu olaydan sonra Tunceli'ye tayin olunca kafasında bir takım sorular oluştuğunu dile getirerek, "Ama Hozat'a gelip göreve başladıktan sonra, halk ile tanışıp samimiyet kurduktan sonra, halk bizi, biz de halkı çok sevdik. Bizler kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde görev yapma bilincindeyiz. Hukuksuzluğa karşı mücadelemizi, halkımız da gördü ve taktir etti. Ben kendim burayı özellikle isteyerek, seçerek gelmedim. Ama gelip gördükten sonra buradaki insani, güzel ilişkileri gördükten sonra da çok mutlu oldum. Belki geçmiş yıllarda halk ile aramızda kopukluk olmuş olabilir ama bugün halkımız, en küçük bir adli sorunu bize gelip rahatlıkla soruyor ve rahatlıkla çözüm yollarını birlikte arıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI