HAYVAN Gönüllüleri Derneği  Başkanı Semra Antep, İlkadım İlçesi Gürgendağ Mahallesi'nde beslemiş oldukları köpeklerin sayılarının her geçen gün azaldığını ve köpeklerin başka ilçelere götürülerek adeta ölüme terk edildildiğini öne sürdü.

ORMANA GÖTÜRÜLÜYOR

Antep, besledikleri köpeklerin başka ilçelerdeki ormanlık alana götürüldünü öne sürerek, "Araştırmalarımıza göre onlarca köpek Kavak İlçe sınırlarına yakın ormanlık alana bırakılıyor. Adeta hayvanlar açlığa ve susuzluğa terk ediliyor" dedi.

AÇ VE SUSUZ KALIYORLAR

Sayıca fazla köpeklerin yaşadıkları yerden bir anda kaybolması üzerine konuşan Antep, "İlkadım İlçesi Kadamut Gürgendağ' da  ormanlık alanda bulunan onlarca köpek, araştırmalarımıza göre Kavak İlçe sınırlarına yakın ormanlık alana bırakılıyor. Ve orada bizim kurduğmuz bir besleme alanı yok. İlçe belediyelerin zaten yok. Adeta hayvanlar açlığa ve susuzluğa bırakılıyorlar. Yakında soğuklar geliyor eğer yaşarlarsa donma ile mücadele etmek zorunda kalacaklar. Yerel yönetimlerin, sokak hayvanları için 2020 yılındaki çözümü ormanlık alana aç susuz dondurucu soğukta araziye atmak olmamalı’’  dedi.