Anadolu Üniversitesi, bilimsel araştırmalar sonrası ortaya çıkan buluşlarda hak sahibinin artık üniversiteler olmasını getiren Sınai Mülkiyet Kanunu’na uyumlu politika ve esasları yayınlayan ilk üniversite oldu.

Sınai Mülkiyet Kanunu’na göre bilimsel araştırmalar sonrası ortaya çıkan buluşlarda hak sahibi artık üniversiteler olacak. Sınai Mülkiyet Kanunu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilerek, Resmi Gazete’de yayımlanmasına istinaden Anadolu Üniversitesi mevcut politika ve esaslarını güncelleyerek Kanun’a uyumlu hale getirdi. Anadolu Üniversitesi "Fikrî ve Sına? Mülkiyet Hakları, Teknoloji Transferi ve Bilginin Ticarileştirilmesi Politika ve Esasları", 18 Temmuz 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girdi. Kanuna uyumlu politika ve esaslarını yayınlayan ilk üniversite olan Anadolu Üniversitesi politika ve esaslarına göre bu tarihten itibaren bilimsel araştırmalar sonrası ortaya çıkan buluşlarda hak sahipliği Anadolu Üniversitesine ait olacak. Böylelikle araştırmacılar buluşları konusunda pek çok desteği üniversite aracılığı ile sağlayabilecek. Söz konusu buluşların ticarileştirme çalışmaları ARİNKOM TTO tarafından yürütülecek.

ARİNKOM TTO bilgilendirme toplantıları düzenleyecek

ARİNKOM TTO yetkilileri, yeni uygulamaya giren 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu ve buna göre üniversite içerisinde kabul edilmiş olan politika ve esaslar hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlemeyi planladıklarını belirtti.