Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki 'Yaz Konserleri' etkinliğine katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından beldelerde ve köylerde düzenlenen 'Yaz Konserleri', Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’da iştirak etti. Kent Orkestrası sanatçılarının seslendirdiği şarkılarla eğlenen Taşucu halkı, birçok şarkıya da eşlik etti. Gecede bir konuşma yapan Başkan Özcan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Orkestrası’nın, belde ve köylerde gerçekleştirdiği bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Bu etkinliklere sizlerin de göstermiş olduğunuz ilgi bizleri mutlu etmektedir” dedi. Yeni çıkan Büyükşehir Belediye Yasası ile Taşucu’nun da artık Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacağını kaydeden Özcan, “Yeni yasa ile 2014 yılındaki yerel seçimlerde hem Silifke, hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacaksınız. Hükümet bu değişikliği Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni almak için yaptı, ancak tam tersine bu değişiklik bizim oylarımızı arttırdı. Şu an yapılan tüm araştırmalarda il genelinde en yakın rakibimizle aramızda 10 puan fark bulunuyor" diye konuştu.

Mersin merkezde 15 yılda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Özcan, şöyle devam etti; “Atıksu arıtma tesisi, Kuzey Mersin, altyapı, içme suyu gibi çok önemli projeleri Taşucu’nda da gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki Taşucu hizmete aç ve biz de bu işleri yapacak güçteyiz. İnşallah 2014 yerel seçimleri sonrasında sizlerin oylarıyla Silifke Belediye Başkanlığı’na seçilecek CHP’li arkadaşımızla, sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini bu beldemizde de yaşatacağız."

2014 yılından itibaren ulaşım, mezarlık, itfaiye, altyapı, kanalizasyon, içme suyu gibi işlerin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ifade eden Özcan, sinekle mücadelenin de kendileri tarafından yapılacağını söyledi. Daha sonra partisinin Silifke Belediye Başkan aday adaylarını yanına çağırarak tanıtan Başkan Macit Özcan, ayrıca Taşucu halkı ile birlikte bir de şarkı seslendirdi.

Özcan’ın konuşmasının ardından sahne alan Kent Orkestrası sanatçıları, çaldıkları ve seslendirdikleri parçalarla kalabalığı coşturdu. Orkestra, etkinliğin son kısmında ise yüzlerce kişiden oluşan kalabalıkla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi.