Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediye tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen geleneksel sünnet şöleninde 130 çocuğa bisiklet hediye edildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi sünnet olan 130 çocuk için sünnet şöleni düzenledi. Bu yıl 19.’su gerçekleştirilen sünnet şöleni 130 çocuğun sünnet treni ile şehir turu atması ile başladı. Ereğli sahilindeki amfi tiyatroda devam eden etkinliklerde çocuklar Gangnam Style, Ankara’nın Bağları ve yöresel oyun havaları eşliğinde dans ettiler, çizgi film kahramanları kıyafetleri giyen animasyon ekibi ile oyunlar oynadılar. Sünnet olan bazı çocuklar dans sırasında anne ve babalarından ayrı kaldıkları için dans etmeyi bırakıp ağladılar. Yapılan sünnet duasının ardından konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık geride kalan 18 yılda 3 bin 150 çocuğu sünnet ettirdiklerini söyledi. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak yıl içerisinde düzenledikleri sosyal etkinliklerden birisi olan sünnet şöleninde çocukların erkekliğe ilk adımı attıkları anı paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Posbıyık, çocukların bu günü unutmamaları için her birine bisiklet, futbol topu, oyuncak araba, diş fırçası, diş macunu, kol saati ve kitap gibi birçok hediye vermeyi uygun gördüklerini belirtti.

Yapılan konuşma sonrası sünnet olan çocuklara bisikletlerinin hediye edilmesinin ardından şölen sona erdi.

Sünnet şölenine Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yanı sıra CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanvekili Abdullah Toksöz, Kent Konseyi Başkanı Nalân Köseoğlu Selvi, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile sünnet olan çocukların aileleri katıldı.