Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - BOYDAK Holding CEO’su Memduh Boydak, anlaşmayla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmesleriyle ilgili olarak, "Toplu iş sözleşmelerinde şirketlerimiz arasında mutabakat sağlandı ve ortalama çalışanlarımıza yüzde 20 zam artışı ile sonuçlandırıldı. Bunu söylemekte zorlanıyoruz. Çünkü yüzde 8 enflasyonun olduğu ülkemizde yüzde 20’lik bir artışı telaffuz etmek de zorluyor" dedi.
Boydak Holding’te 14 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ücretlerde yüzde 20’lik artış getiren toplu sözleşmenin imza törenine, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ile diğer sendika başkanları katıldı.
Memduh Boydak, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Toplu iş sözleşmelerinde şirketlerimiz arasında mutabakat sağlandı ve ortalama çalışanlarımıza yüzde 20 zam artışı ile sonuçlandırıldı. Bunu söylemekte zorlanıyoruz. Çünkü yüzde 8 enflasyonun olduğu ülkemizde yüzde 20’lik bir artışı telaffuz etmekte zorluyor. Yüzde 15 artı diğer sosyal hakları, kıdem ve benzer haklarla birlikte yüzde 20’i buldu. Bugünün ekonomik şartları ve zorlukları düşünüldüğünde Boydak Holding’in en önemli paydaşı olarak gördüğü çalışanlarına verdiği önemin de göstergesidir" dedi.
Sözleşme görüşmeleri sırasında işçilerin iş bırakma eylemi yaptıklarını anımsatan Memduh Boydak, bunun iletişim eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekti.
İŞLETMEYE DE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:
"Konfederasyonumuz ve genel başkan yardımcımız ile genel sekreterimiz aktif olarak yer aldı. Bu süreçte katkıları oldu. Biz aile olarak görüyoruz iş ve işveren ilişkilerini. Boydak Holding de ailenin bir parçasıdır. Burada iş veriminin artması, üretimin artması, çalışanlarımızın da asgari ihtiyaçlarını karşılayacakları, namerde muhtaç olmadan ihtiyaçlarını karşılayacakları ücret talep ediyoruz. İşletmelerin ekonomik durumunu, üretimini, verimliliğini ve geleceğine ait hedeflerinide dikkate alan bir sendikayı temsil ediyoruz. Daha fazla zam isteyen kendi bakış açısıyla taleplerini dile getiren bir sendikacılığı uygun bulmuyoruz. Haklarımızı savunacağız ama işletmeye de sahip çıkmalıyız. Bu anlayış içinde hareket ediyoruz. Uzun yıllardır buradayız. Devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI