Beyoğlu'nda broşür dağıtma bahanesiyle iş yerlerine girip hırsızlık yapan zanlı güvenlik kameralarına yakalandı. Bir hafta içinde aynı sokakta iki iş yerine giren zanlının rahatlığı görenleri şaşırttı.

Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, zanlı önce bir kafeye girerek rafta duran cep telefonunu alarak uzaklaşıyor. Aynı kişi, birkaç gün sonra farklı bir kıyafetle bir otele giriyor. Oteldeki temizlik görevlilerinin uzaklaşmasını fırsat bilen zanlı, buradan da bir telefon çalıyor. Zanlının sürekli telefonla görüşüyormuş havası vermesi dikkat çekiyor.

Telefonun çalındığı iş yerinin sahibi Nuri Yazıcı, olayın bir hafta önce yaşandığını, zanlının broşür dağıtma bahanesiyle iş yerine geldiğini söyledi. Yazıcı, “Geçen hafta broşür dağıtma bahanesiyle gelen ancak dağıtmadan elinde tutan kişi içeride kimsenin olmadığını görünce telefonu alıp cebine atıyor. Olay bir hafta önce yaşandı. Aynı kişi bize yakın bir otele giriyor ve yine elinde broşürle arkadaşımızın cep telefonunu alıp gidiyor. Adam buranın çocuğu. Sima olarak tanıdık geliyor. Özellikle İstiklal’de çok gördüğüm birisi, sima hiç yabancı değil.” diye konuştu.

Güvenlik kameralarını inceleyerek eşkal belirleyen polis de zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.