Limak Uludağ Elektrik; Enerji Verimliliği Haftasında, çocuklar için hazırladığı Enerjik Tatil Boyama ve Etkinlik Kitabı ile anaokulu öğrencilerinin Yenilenebilir Enerji kaynaklarını ve sağladığı faydayı resimler ve etkinliklerle eğlenerek öğrenmesini amaçlıyor.

Limak Uludağ Elektrik, çocukların yarıyıl tatilinde hem keyifli zaman geçirmesi, hem de bilgi edinmesi amacıyla Enerji Verimliliği Haftası ile ilgili hazırladığı Enerjik Tatil Boyama ve Etkinlik kitabını görevli tedarik şirketi olduğu Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da çocuklara hediye etti.

Bursa’da Küçükbalıklı Anaokulu’nu ziyaret eden Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac; çevre dostu Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını resimler ve etkinlerle anlatan tatil kitabını hediye ederken, çocuklara Yenilenebilir Enerji kaynakları ve enerjinin tasarruflu kullanılması ile ilgili bilgiler verdi. Çocuklarla sohbet eden Aytac; “Güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal enerji, Yenilenebilir Enerji kaynakları arasındadır. Güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile evlerimizde lamba ve elektrikli aletleri çalıştırılabiliriz. Çevreye dost olan yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak kadar; enerjiyi tasarruflu kullanmak da önemlidir. Sizlerin ve ülkenin geleceği için enerji boşa harcanmamalıdır. Gereksiz yere yanan lambaları ve ihtiyacımız olmadığında elektrikli aletleri kapatmalıyız” dedi.

Hayatı Aydınlatıyoruz sloganıyla yola çıktıklarını ve hayatın aydınlanmasında ise çocukların iyi bir eğitim almasının önemli olduğunu vurgulayan Aytac; “Çocuklarımız aydınlanırsa, geleceğimiz de aydınlanır. Ülkenin geleceği yeni neslin iyi yetişmesi ile doğru orantılıdır. Çocuklar; aldıkları iyi eğitimler ile Türkiye’yi daha ileriye taşıyacaklardır. Çocuklarımızın enerjilerini doğru kullanmaları ve iyi bir birey olmaları için boş zamanlarını doğru değerlendirmelerini sağlamalıyız. Öğrencilerimize hediye ettiğimiz tatil kitabında çocuklarımız, yenilenebilir enerji kaynakları ile aydınlanan evleri, sokakları, park ve bahçeleri keyifli bir şekilde boyayacaklar, bulmaca çözüp, kağıttan rüzgar gülü yapabilecekler. Güneş enerjisi ile çalışan araba, otobüs, gemi, uçak, tren bisiklet gibi resimleri boyarken öğrenecekler. Yel değirmeninden uzay istasyonuna kadar çevreye zarar vermeyen temiz enerji kaynaklarıyla çalışan teknolojileri görebilecekler.” şeklinde konuştu.

Kurum olarak sosyal sorumluluğun bilincinde olduklarını belirten Aytac, eğitim alanındaki destek faaliyetlerini yeni projelerle sürdüreceklerine dikkat çekti.