Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Okullarda Yaşayan Değerlerimiz” projesi kapsamında bu defa Keçiörenli gençler, İslam düşünce tarihinin en büyük isimlerinden İbn-i Sina’yı yakından tanıma fırsatını buldular.
İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “İbn-i Sina’yı Anma Töreni”ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra Danıştay Üyesi Mahmut Doğan, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Özel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Tıp alanındaki öncü çalışmaları ile dünyayı aydınlatan İbn-i Sina’yı tanıtan bir video gösterisi ile başlayan programda, “İbn-i Sina’nın izinden gidenler” konulu slayt gösterisi de yapıldı. Öğrenciler ayrıca İbn-i Sina’nın hayatını konu alan bir dramayı da sahneye koydular. İbn-i Sina konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verilirken, program Denizli Çivril halk oyunları topluluğunun gösterisi ile sona erdi.
Başkan Ak ve protokol heyeti programı hazırlayan öğretmenlere başarı belgelerini verirken toplu hatıra fotoğrafı da çektirildi.