Nezir GÜNEŞ- Adnan AVUKA/MARDİN, ()- NOBEL Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın memleketi Mardin Savur İlçesi'nde görev yapan doktorlar Devlet Hastanesi'ne 'Gururumuzsun Profesör Doktor Aziz Sancar' yazılı pankart astı. Hastane Başhekimi Cengiz Tırpan, "Kazandığı bu ödül Türkiye tarihinde bir ilk ve büyük bir ödül ve onurdur. Hepimizin de gururu olmuştur. Bunu kutlamak ve bu heyecanı paylaşmak için bugün bir aradayız. Hepimizin yetişmesinde eğitim görmesinde büyük bir emeği vardı" dedi.
Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof.Dr. Aziz Sancar'ın dünyaya geldiği ve lise eğitimine kadar yaşadığı memleketi Mardin'in Savur İlçesi'nde kutlamalar sürüyor. Savur Devlet Hastanesi'nde bugün doktorlar Sancar için kutlama programı düzenledi. AK Parti Mardin Milletvekili adayı Süleyman Çelik ile işadamı Süleyman Bölünmez'in de katıldığı törende hastaneye 'Gururumuzsun Profesör Doktor Aziz Sancar' yazılı pankart asıldı.
Başhekim Cengiz Tırpan, "Aziz abi çok büyük bir başarıya imza attı. Dünya çapında herkesi kıskandıracak bir başarıya imza attı. Kazandığı bu ödül Türkiye tarihinde bir ilk ve büyük bir ödül ve onurdur. Hepimizin de gururu olmuştur. Bunu kutlamak ve bu heyecanı paylaşmak için bugün bir aradayız. Hepimizin yetişmesinde eğitim görmesinde büyük bir emeği vardı. Kendisine bütün Savur halkı Mardinliler adına teşekkür ediyoruz" dedi.
ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü evde yaşayan yeğeni Abdulgani Sancar, gelen misafirleri karşılayarak amcasının doğup büyüdüğü evi gezdirdi. Mum ışığında amcasının ders çalıştığını anlatan Sancar, amcasının bu başarısıyla bütün Savur ve Mardinliler olarak gurur duyduklarını ifade etti. Abdulgani Sancar, "Dünyanın en prestijli ödülünü alması bizleri gururlandırdı. Amcam zor şartlar altında okudu. O zaman elektrik bile yoktu. Eskiden futbol ile ilgileniyordu. Doktor olduğu zaman buradaki halkı tedavi ediyordu. Elinden gelini yapıyordu. Çok destek oluyordu. Babası burada, annesi Mersin'de vefat etti. Annesi babası okumamıştı ama bütün kardeşleri okudu" dedi.
Sancar'ın komşularından Hamide Erol ise Aziz Sancar'ın kendisini gururlandırdığını belirterek, "Çok iyi bir insandı. Şimdi bile her yıl bir liseye ve öğrencilere yardım yapıyor. O bizim gururumuzdur. Her zamanda arkasındayız. Onun başarısı aslında burada okuyan yavrularımıza imkan verildiği takdirde neler yapabileceklerini, neler başarabileceklerinin de bir göstergesi. Kendisi kısıtlı imkanlarla Nobel Barış Ödülü alıyorsa burada büyük bir başarı var. Hepimizin için güzel bir örnek oldu" dedi.
Savur'da yaşayan Nedim Şahin, "Çok başarılı bir doktorumuzdu. Burada iki yıl boyunca doktorluk yaptığında kapısını çalan herkesi muayene ederdi. Kimseden ücret aldığına hiçbir zaman şahit olmadık. İlçeden ayrıldıktan sonra babasının evine geldiği zaman da burada vatandaşları ücretsiz tedavi ediyordu. Evine gelenleri asla geri çevirmiyordu. Onunla gurur duyuyoruz. İlçeden gittikten sonra da Savur'la ilişkisini kesmedi ve burada eğitim gören başarılı öğrencilerimize burs yardımında bulunuyordu. İlçemize de faydaları dokunuyor. Onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI