PTT 1'inci Lig'de gözler, haftanın maçı Karşıyaka-Göztepe derbisine çevrilirken 2 takımın golcülerinin formsuzluğu, teknik heyeti kara kara düşündürüyor.
Şampiyonluk umuduyla başladığı ligde düşme hattında gezinen Karşıyaka, sezon başında kadrosuna Galatasaray'ın eski golcüsü Necati ve Süper Lig gol kralı apoletli Gökhan Ünal'ı kattı. Yeşil kırmızılılar hücum hattını ayrıca Senegalli Fall ve Altınordu'dan Taha'yla da güçlendirdi.
Göztepe cephesinde ise geçen sezondan Emrah Metoğlu'nun olduğu hücum hattına Süper Lig'den Vlemickx, Mirkan ve Gökhan Karadeniz geldi.
Karşıyaka'da şu ana dek 9 maçta şans bulan ve son haftalarda Necati'yle ilk 11'de ileri ikiliyi oluşturan Gökhan, 4 gol atsa da attıklarından çok, kaçırdıklarıyla gündem oldu. Karşıyaka'nın 9 haftadır bankosu olan Necati, biri penaltıdan olmak üzere 2 gol kaydedebildi.
Fall, ilk haftalarda 11'de oynarken Kemal Özdeş'in takımın başına geçmesiyle 4 maçtır kızağa çekildi. Oynadığı 8 maçta 1 kez gol sevinci yaşayan futbolcu, 3 maçtır suskun. Geçen sezon Altınordu formasıyla rakip fileleri 7 kez sarsan Taha ise yalnız 1461 Trabzon karşısında 23 dakika oyunda kaldığı Karşıyaka'da kadroya bile giremiyor.
Göztepe'de Emrah, sezon başından bu yana sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Belçikalı Bjorn Vleminckx, ilk 3 maçta 3 gol atarak sezona fırtına gibi başladıktan sonra son 7 haftada yalnızca penaltıdan Yeni Malatyaspor ağlarını sarstı. Toplam 4 golü bulunan yıldız futbolcu 3 haftadır suskunluğunu bozamadı. Sarı kırmızılı ekipte son dakika transferi olarak kadroya katılan Mirkan, 6 maçta 2 kez gol sevinci yaşadı.
Göztepe'nin hücumda çok şey beklemesine rağmen şimdiye kadar büyük hayal kırıklığı yaratan Gökhan Karadeniz ise 6 müsabakada sarı kırmızılı formayı sırtına geçirerek 1 gol atabildi.
VLEMİNCKX VE MİRKAN İDDİALI
Göztepe'nin suskun santrforu Vleminckx, Karşıyaka derbisine çok hırslı hazırlandıklarını söyledi, "Mirkan'la birlikte 2'şer gol atmak istiyoruz. Derbi zaferiyle yeniden çıkışa geçeceğiz" dedi. Golü kimin atacağının önemsiz olduğunu belirten Mirkan ise, "Kim atarsa atsın yeter ki kazanalım. Taraftarımız için bu derbinin önemini çok iyi biliyorum" diye konuştu.