Son dakika: Bodrum'da 6,6 büyüklüğünde deprem! Plajda feci görüntü

Bodrum ve Kos arasında saat 01.31'de meydana gelen deprem, İzmir'den Fethiye'ye kadar tüm sahil şeridinde büyük paniğe yol açtı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, bu sabah yaptığı açıklamayla depremin büyüklüğünün 6.6 olduğunu duyurdu. AFAD, tsunami dalgalarının boyunun 1,5 metreyi bulduğunu resmen açıkladı. AFAD verilerine göre 11 saniye süren sarsıntı, en yüksek VII şiddet değerinde hissedildi.

Tsunaminin 30 santimetreye ulaştığını belirten Kandilli ise, dalgaların 100 metre kadar içeriye gittiğini bildiriyor. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nin verilerine göre ise depremin büyüklüğü 6.7.

Geceden bu yana 200'e yakın artçı deprem oldu, en yüksek artçı sarsıntının büyüklüğü 4.8. Bodrum ve çevresinde yüzlerce insan geceyi sokaklarda geçirdi.

Muğla Valisi Civelek, can kaybının olmadığını bildirdi. Bodrum'da hastanelere taşınan yaralı sayısı 80. Birçoğu panik nedeniyle hastaneye kaldırılanlardan bazıları ise, deprem sırasında pencerelerden atlayanlar.

Son dakika: Ege Denizi'nde Bodrum ve Kos açıkları saat 01.31'de büyük bir depremle sarsıldı. Depremin büyüklüğü önce 6.3 olarak açıklandı, afad ve Kandilli Rasathanesi bu Sabah güncelleme yaptı. 6.6. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre ise depremin büyüklüğü 6.7. Geceden bu yana bölgede 200'e yakın artçı sarsıntı oldu, artçı depremler paniği daha da artırdı. Bodrum ve diğer tatil merkezinde yüzlerce kişi sabaha kadar uyuyamadı ve geceyi sokakta geçirdi.

AFAD, depremden sonra ortaya çıkan tsunami dalgalarının 1,5 metreye kadar yükseldiğini resmen duyurdu. AFAD ayrıca 11 saniye süren depremin şiddet değeri olarak yedinci seviyede olduğunu bildirdi. Söz konusu seviye, sarsıntının çok güçlü hissedildiğini anlatıyor.

Bu sabah kameraların karşısına geçen Kandilli Rasathanesi'nden Prof. Dr. Haluk Özener, Prof. Dr. Ali Pınar, Dr. Ceren Özer Sözdinler ise, depremin büyüklüğünün son yapılan ölçümlere göre 6.6 olduğunu duyurdu.

Tsunaminin ise Bodrum limanındaki bir istasyonda maksimum 13 cm olarak kaydedildiğini belirten uzmanlar, Gümbet gibi yerlerde dalga boyunun daha yüksek olduğunu belirtti. Dr. Ceren Sözdinler, maksimum 30 santimetreyi bulan tsunami dalgasının kıyıdan içeriye 100 metre kadar ilerlediğini aktardı.

Prof. Dr. Ali Pınar ise, depremin bir fayın kırılması sonucu meydana geldiğini vurguladı. Söz konusu fay kıyıya 10 kilometre uzaklıkta ve derinliği ise 5 kilometreyi buluyor.

Kandilli'nin yayınladığı şiddet haritasında ise, depremin geniş bir alanı salladığı görülüyor. 

Milliyet