Seçme ormanlarında silvikültürel müdahalenin nasıl yapılacağına dair tatbikat Kastamonu ve Araç İşletme Müdürlüklerinde gerçekleştirildi.

Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkanı Rüstem Kiriş, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Saraçoğlu, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Bölge Müdür Yardımcıları Yaşar Çakıroğlu ve İlyas Özdemir, şube ve işletme müdürleri, amenajman rehberlik ve denetim başmühendisleri, amenajman heyet başkanları ve üyeleri ile işletme şeflerinin katılımıyla gerçekleşen tatbikatlarda seçme işletme sınıfında yapılacak silvikültürel müdahalenin belirlenmesi ve etanın tespiti konuları alınan deneme alanlarında uygulamalı olarak ele alındı.

Araç Orman İşletme Müdürlüğü Sıragömü ve Gölcük İşletme Şeflikleri İle Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğü Bostan İşletme Şefliğinde Ilgaz dağlarında 4 ayrı noktada gerçekleştirilen tatbikatlarda Prof. Dr. Ömer Saraçoğlu’nun doktora tezinde konu edindiği şekliyle amenajman planında çap sınıflarına göre verilmiş etaların çap gruplarındaki mevcut ağaç sayılarına göre yapılması gözlendi. Bu doğrultuda Karadere Orman İşletme Müdürlüğü Handüzü Şefliğinde örnek deneme alanında uygulamanın denenmesi kararlaştırıldı.