Sivas’ta otobüs şoförleri, ücret karşılığı kullandıkları kendilerine ait kent kartları dikkatlerini dağıtmaması için selfie çubuğuna takarak ilginç bir yöntem geliştirdi.

Sivas’ta kent kart kullanılan otobüslerde, kartının kredileri tükenen veya kartı bulunmayan yolcuların otobüs şoförüne ücret verip şoförün kartını kullanmaları kimi zaman şoförlerin dikkatinin dağılmasına neden oluyor ve kazalara davetiye çıkartabiliyordu. Sivaslı otobüs şoförleri bu soruna ilginç bir çözüm buldu. Şoförler cep telefonlarında selfie için kullanılan çubuklara şoför kartlarını yerleştirdi. Yolcunun ücretini vermesinin ardından selfie çubuğu vasıtası ile kartlarını cihaza okutan şoförler gözlerini yoldan ayırmadan yollarına devam edebiliyor.

Aracında selfie çubuğu kullanan otobüs şoförü Rafet Cengi, bu yöntemde dikkatlerinin dağılmadığını belirtip, "On yıldır minibüsçülük yapıyorum iki yıldır da selfie çubuğu kullanıyorum. Yani araç içinde kart çekiyoruz. Selfie çubuğu olmadan önce kart çekerken çok zorlanıyordum. Şimdi selfie çubuğuyla kart çekmek çok daha kolay oluyor. Daha güvenli, daha rahat ve daha güzel oluyor. Kullanırken insanların dikkatini çekiyor. Bazı insanlar da teşekkür ediyor. Kart basarken kalkmıyorsun, selfie çubuğu ile oturduğun yerden kart çekebiliyorsun. Çünkü buçuk uzun. Biz akşama kadar trafikteyiz, insanlarla iç içeyiz. Ben iki yıldır kullanıyorum. Kullanımı çok güzel. Bütün şoför arkadaşlar da kullanıyor. Bu işi yapanlarında kullanmasını isteriz. Diğer şekilde; kart çekerken koltuktan kalkıyorsun, uzanıyorsun, yola bakıyorsun" dedi.