Galatasaray Odeabank’ın yeni transferlerinden Amerikalı basketbolcu DaJuan Summers, sarı-kırmızılıların sadece Türkiye’de değil, dünyada da çok tanındığını söyleyerek, “Galatasaray’ı Amerika’daki arkadaşlarım da biliyorlar” dedi.

Bu sezon farklı yapılanmaya giden Galatasaray Odeabank’ın yeni transferlerinden Amerikalı oyuncu DaJuan Summers, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Çok yetenekli bir takıma sahip olduklarını belirten Summers, “Galatasaray forması giymek benim için büyük bir başarı. Burada olduğum için çok gururluyum. Galatasaray, Türkiye’de en popüler bir takım olmasının yanı sıra dünyada da çok tanınan bir takım. Amerika’daki arkadaşlarım da Galatasaray’ı biliyorlar. Onlar Avrupa basketbolunu fazla bilmemelerine rağmen tanıyorlar. O yüzden burada olmak çok büyük gurur” şeklinde konuştu

.

“Kupalar kazanmak için çok çalışacağız”

Bu sezondan beklentilerini de açıklayan 31 yaşındaki basketbolcu, “Sezondan en büyük ve tek beklentim kazanabildiğimiz kadar maç kazanmak. Bunu yapmamız için çok çalışmamız gerekiyor. Galatasaray’ın EuroCup’ı kazandığı biliyorum ama şu an farklı bir takımız. Kupalar kazanacağız diye bir şey söylemek istemiyorum ama bunu yapmak için çok çalışacağız” diye konuştu.

“Erman Kunter, Avrupa basketbolunda çalıştığım en iyi karakterli koç”

Sarı-kırmızılıların Başantrenörü Erman Kunter’in iyi bir kişiliğe sahip olduğunun altını çizen Amerikalı oyuncu, “O, harika bir insan. Özellikle karakteri ve koçluk kişiliğini çok beğeniyorum. Avrupa basketbolunda çalıştığım en iyi karakterli koç olduğunu söyleyebilirim” değerlendirmesinde bulundu.

DaJuan Summers, bütün taraftarlarını desteğe çağırdı.