Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kızkalesi Medya Günleri başladı.

Türkiye’nin önemli sosyal projelerinden birisi olarak kabul görmeye başlayan Kızkalesi Medya Günleri, bu yıl da kapılarını araladı. 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yerel ve ulusal gazetecileri bir araya getiren etkinlikte, 9 üniversitenin iletişim fakülteleri akademisyenleri ve öğrencileri de yer alıyor. 3 gün süren etkinlik kapsamında, basının sorunlarına ilişkin çalıştay ve özendirme yarışması yapılırken, deneyimli gazeteciler genç gazetecilere tecrübelerini aktarıyor.

Etkinliğin ilk gününde Kızkalesi Kilikya Otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kızkalesi’nde siz değerli dostlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Projenin birçok yönden amacı ve faydaları olduğunu belirten ve bu sayede Erdemli’nin tanıtımına da büyük katkı sunduklarının altını çizen Tollu, diğer taraftan yerel basının sorunlarını önemsediklerini ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir sosyal farkındalık projesi olarak bu projeye imza attıklarını vurguladı. Erdemli Belediyesi’nin hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini kaydeden Tollu, “Bu proje sayesinde, iller arasındaki gazetecilerin tanışıklıkları artıyor. Üniversitelerin iletişim fakülteleri ile yerel gazeteciler arasında bir köprü kuruyoruz. İlçemizi ve ilimizi tanıtıyoruz. Hiç üşenmeden il il gezip Erdemli’mizi, projemizi anlatıyor, gazeteci dostlarımızı, akademisyenlerimizi davet ediyoruz. Cemiyet başkanlarından üniversitelerimize kadar, gazeteci dostlarımızdan ulusal medya mensuplarına kadar, çalışma arkadaşlarımızdan emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gazeteci dostlarımızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Bundan sonra daha da büyüyerek bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayacağız ve herkese de örnek olacağız" diye konuştu.

Çalıştayda ’Medya ve kadın’ konuşuldu

38 dalda yerel basın mensuplarına yönelik yılın enlerinin seçildiği özendirme yarışmasının da ödül töreninin gerçekleştirileceği projenin çalıştay bölümünde ise her yıl farklı bir tema belirleniyor. Geçtiğimiz yıl ’Sosyal medya ve nitelik sorunu’ olarak belirlenen çalıştayın konusu bu yıl ’Medya ve kadın’ adı altında tartışıldı. İletişim fakültesi akademisyenleri tarafından medya ve kadın başlığı adı altında sunumlar yapılırken, çalıştayın son bölümü soru cevap şeklinde gerçekleştirildi. Kadının medyada yer alış şekilleri, kadına şiddet haberleri, kadının medyada cinsel obje olarak görülmesi, kadın gazeteciler, göç eden kadınlarla ilgili haberler gibi konular üzerinden gerçekleştirilen çalıştayın sonuç bildirgesinin de hazırlanarak dağıtılacağı kaydedildi.

Ödüllü proje

Projeyle ilgili bilgiler veren Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adem Arslan, bu projenin geçtiğimiz aylarda Mahalli İdareleri Geliştirme ve Destekleme Merkezi (MİARGEM) tarafından gerçekleştirilen belediyeler arası proje yarışmasında Türkiye 4.’sü olduğunun altını çizerek, projenin çok yönlü bir proje olması ve Türkiye’de kapsamı itibariyle ilk defa yapılıyor olmasından dolayı çok önemli olduğunun altını çizdi. Bu yıl 16 ilin ve 9 üniversitenin katılım gösterdiği projenin çalıştay sunumlarını 5 akademisyenin yaptığını, ayrıca yarışma seçici kurulunun da 11 akademisyen tarafından oluşturulduğunu belirten Arslan, projenin son derece prestijli olduğunu savundu. Projenin her sene büyüyerek genişleyeceğini ifade eden Arslan, “Belediye Başkanımızın desteği ile önümüzdeki yıl il sayısını ve yurt dışı katılımcı ülke sayısını arttırarak projeyi uluslararası boyuta taşıyacağız” ifadelerini kullandı.