TERÖR örgütü PKK'nın yol kesme eylemleri sırasında İran'a ait TIR'ı yakması ve bir otobüsü kurşunlaması, Gürbulak Sınır Kapısı'nındaki giriş- çıkışı olumsuz etkiledi. 
PKK'lı teröristler, 7 Ağustos günü Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunu Çetenli Köyü Sonkaya mevkisinde kesti. Ulaşıma kapatılan yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe veren teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybetti, 3 İranlı da yaralandı. 11 Ağustos günü ise PKK'lı bir grup terörist tarafından Iğdır ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki karayolu kesildi. Teröristler, İran plakalı bir TIR'ı yaktı. 
Gelişen olaylar üzerine İranlıların  Doğu Anadolu'ya karayolu ile seyahat etmelerinin can ve mal güvenliği açısından sakıncalı olduğu duyuruldu. Ardından Gürbulak'ın karşısında Bazargan Gümrük Kapısının İran'dan çıkış yapmak isteyen İranlılara tek yönlü olarak kapatıldığı bildirildi. Gürbulak'taki Türk makamları ise İran'a giriş ve çıkışta Türkler açısından bir sorun olmadığını, uygulamanın sadece İranlıları kapsadığını belirttiler. Yetkililer, İran'ın kendi vatandaşlarına uyguladığı karar nedeniyle araç giriş çıkışında önemli düşüş olduğunu söylediler.

  FOTOĞRAFLI