Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hizmete sunulan çöp konteynerleri ile ilgili, “Mamak, hem şehir estetiğine katkı sunacak hem de halk sağlığını koruyacak daha modern sistemlere geçiyor” dedi.

Mamak Belediyesi ilçe sınırları içerisinde hizmete sunduğu yeni model hijyenik çöp konteynerleri, cadde ve mahallelere dağıtılmaya devam ediyor. Üretim süreci baştan sona Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Mamak Kayaş Atölyelerinde yapılan konteynerlerden, Temmuz ayından bugüne 500 adet yapıldı.

Hem ayak pedalı hem de elle açılabilen yeni sistem çöp konteynerlerin bu yıl tüm Mamak’a yerleştirileceğini ifade eden Akgül, “Atölyelerimizde yapılan üretimlerle doğru orantılı olarak mahalle ve caddelere dağıtımlarımız gerçekleştiriliyor. Mamak, hem şehir estetiğine katkı sunacak hem de halk sağlığını koruyacak daha modern sistemlere geçiyor” ifadelerini kullandı.

Görüntü ve gürültü kirliliğini önlüyor

Toplam 190 parçadan oluşan yeni model çöp konteynerleri bin 400 litrelik hacme sahip. Tüm üretim ve montaj aşamasının büyük bir titizlikle yapıldığı atölyede üretilen konteynerler soğuğa ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı. Konteynerlerin kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile görüntü ve gürültü kirliliğini de önlüyor.