Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Fuar Caddesi üzerinde bulunan yeşil alanı otopark yapılmak üzere  ortadan kaldırmasına SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ'dan tepki geldi.

'MANZARA ÇOK VAHİM'

Büyükşehir Belediyesi'nin otopark yapma gerekçesiyle Fuar Caddesi üzerinde bulunan yeşil alanı ortadan kaldırması üzerine SAMÇEP Sözcüsüm Özdağ, "Gördüğümüz manzara çok vahim" diyerek, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Bu alan sonradan kente kazandırılan bir yeşil alan. Samsun'un kentleşmesi maalesef çok kötü geliştiği için şehir içerisinde halk için nefes alma alanları kalmadı. Şimdi gördüğümüz kadarıyla halkımıza, bize bu yeşil alanlar bile çok görülmeye başlanılmış. Halktan esirgenen deniz manzaralı nefes alma alanları araçlara veriliyor, bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil."  

'YEREL YÖNETİM FACİASI'

Önceki yıl yapılan ulaşım master planını hatırlatan Özdağ, "Bu şehrin ulaşım master planının geçen sene yapıldığını biliyoruz. Ulaşım master planında böyle bir imar uygulaması var mıdır? Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, akıllı kavşak uygulaması adı altında refüjlerimizdeki yeşil alanları bile araçlara tahsis etti. Şimdi de kent merkezinde insanların ucuza, ulaşım sorunu olmadan denizle kucaklaşma alanlarını insanlardan alıp araçlara veriyor. Kent içerisindeki nefes alma alanlarını asfalt ve betonla kaplayıp sonra da dönüp bize iklim krizi etkilerinden bahsetmesinler. Ortada iklim krizi yok açıkça yerel yönetim faciası var" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.