2013 yılında ilki düzenlenen Deniz Kitapevleri Kitap Festivali’nin bu yıl 3’üncüsü 28 Şubat-8 Mart tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı.
Festival öncesi basın toplantısı düzenleyen Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, 4 aydır yoğun süren bir çalışmanın sonuna geldiklerini belirterek “25 personelle yoğun olarak takip ettiğimiz Deniz Kitap Festivallerinin 3’cüsü için bütün hazırlıklar tamamlanmış olup festivalin başlamasını yazarlarımızın okuyucularıyla buluşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
Özdemir, 2013 yılında ilkini düzenledikleri Deniz Kitapevleri Kitap Festivali’ni geleneksel hale geldiğini ve artık her yıl düzenlenerek 7’den 70’e tüm yaş gruplarının yoğun bir ilgi ile katıldığı Malatya’yı kuşatan bir festival haline geldiğini söyledi.
Her yıl düzenledikleri festival boyunca onlarca yazarın onbinlerce okuyucusuyla buluştuğunu belirten Özdemir, festivale de yüzbinin üzerinde kitapseverin katıldığı söyledi. Deniz Kitap Festivali’ne sadece Malatya’dan değil Sivas, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi yakın illerden de kitap severlerlerin katıldığını ifade eden Özdemir, “Malatya halkımızın göstermiş olduğu ilgi ile deniz kitap festivalini sadece bulunduğu bölgede değil aynı zamanda ulusal medyada da kendine bir yer edinmiştir” ifadelerini kullandı.
Mesut Özdemir, Deniz Kitap Festivali’ne katılım sağlayan kitap severlerin, STK‘ların, resmi kurum ve kuruluşların gösterdiği yoğun ilginin kendilerini daha büyük kitlelere ulaşma adına motive ettiğini ve daha iyiye yönlendirdiğini dile getirdi.
Özdemir, 3. Deniz Kitapevleri Kitap Festivali’nin 28 Şubat günü başlayacağını ve 8 Mart’a kadar süreceğini belirterek bu büyük etkinliğe ise şu yazarların katılacağını söyledi:
“Uğur Koşar, Hikmet Anıl Öztekin, Sinan Akyüz, Bejan Matur, Sinan Yağmur, Dr Ender Saraç, Şükrü Erbaş, Hasan Ali Toptaş, Ahmet Turgut,Mehmet Ercan, Banu Avar, Erdal Demirkıran, Melih Tuğtag, Tuncel Altınköprü, Yalvaç Ural, Ahmet Telli, Yılmaz Odabaşı, Birsen Ekim Özen, Suat Suna, Fermal Salmış, Semra Kandemir,C ezmi Ersöz ve İhsan Eliaçık.
Resmi açılışının 28 Şubat Cumartesi günü saat 12,30 da yapılacak olan 3.Deniz Kitap Festivali’ne tüm kitap severler ve Malatya halkının davetli olduğunu ifade eden Özdemir, “9 gün sürecek olan 3.Deniz Kitap Festivaline katılacak yazarlardan ve verecekleri konferanslardan okuyucularımızın en iyi şekilde istifade etmesini umuyor yapılacak tüm etkinliklerin Derme İlkokulu karşısındaki şubemizde yapılacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.
Mesut Özdemir son olarak “Geleceği kültür ile inşa etmek adına çıktığımız bu zor ve meşakatli yolda bizleri göstermiş olduğu teveccühlerle her daim yanımızda olan basınımızın güzide temsilcilerine nezdinizde teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.