İzmir Ticaret Odası (İTO), Ege’nin incisi olarak tanınan İzmir’in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 10 dilde tanıtım filmi hazırlattı.
İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir’i tanıtmak amacıyla sıra dışı bir tanıtım filmi hazırlatmaya başladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından hazırlanan ve ’Yaşanacak Şehir İzmir’ ismini taşıyan film, 10 dilde seslendirildi. Film için 20 saat boyunca çekimler yapılırken, kentin, tarihi turistlik mekanları ise en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Film ekibi çekim için toplamda 8 bin kilometre yol katederek, son teknolojiyi kullandı. Çekimlerin yaklaşık yüzde 40’lık kısmı ise insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilerek, İzmir’in havadan görüntüsü de filme aktarıldı.
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, tanıtım filmi hakkında bilgi verdi. Demirtaş, 2007 yılında da 7 dilde tanıtım filmi yaptırdıklarını belirterek, "Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Yunanca, Fransızca, İtalyanca, Çince, Arapça ve Rusça dillerinde tanıtım filmimizi hazırlattık. İzmir devamlı gelişen, büyüyen bir kent tanıtım dokümanlarının da güncellenmesi, değiştirilmesi gerekiyor. Bu yüzden oda olarak tanıtım filmimizi yeniledik" dedi.
"TV KANALLARI İÇİN REKLAM FİLMİ VERSİYONU DA HAZIRLATACAĞIZ"
Demirtaş, "İzmir ve ilçelerinde yer alan tarihi ve turistik bölgeler ile serbest bölgeler, sanayi ve organize bölgeleri, tarım arazileri, havalimanı, şehir içi deniz ve kara ulaşımı gibi kent yaşamını ilgilendiren alanlar, termal tesis ve plajlar, ticaretin gerçekleştiği alışveriş merkezleri, İzmir’in önde olduğu sektörlerin üretim tesisleri pek çok merkezde çekim yapıldı. Filmimiz tüm İzmirlilerin, İzmir dostlarının, İzmir sevenlerin kullanımına açık. İzmir’i turistlere, yabancı yatırımcılara, tanıdıklarına tanıtmak isteyen herkes bu filmi indirip çoğaltabilir, bölüm bölüm kullanabilir. Bunun için bedel ödenmesine gerek yok. Üyelerimize ve İzmir’e yine sıra dışı bir İzmir Ticaret Odası hizmeti yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu filmin sadece turizme yönelik olan bir versiyonu ile tv kanalları için reklam filmi versiyonunu da hazırlatacağız. Bu film çekimleri sayesinde elimizde saatlerce uzunlukta, yeni İzmir görüntüleri arşivi oluştu. Bu görüntüler ile İzmir Ekonomi Üniversitemiz, kendi tanıtım filmini hazırlatmak isteyen tüm kuruluşlara, İTO üyelerine çok makul bir miktar karşılığında kısa sürede tanıtım filmi hazırlayabilir. Güzel İzmir’i bundan sonra da tanıtmak için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, hazırlanan tanıtım filminin www.izto.org.tr adresli web sitesinden veya www.yasanacaksehirizmir.com adreslerinden izlenip indirilebileceğini de sözlerine ekledi.