AK Parti Niğde Gençlik Kolları üyeleri, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına ve Kudüs’teki zulme duyarsız kalmadı.

Dışarı cami önünde toplanan AK Parti Niğde Gençlik Kolları İkindi namazı çıkışında Kudüs’teki zulmün son bulması için Müslüman kardeşlerine desteklerini dile getirdiler.

Hesap yapanların en hayırlısı Allah’tır diyen AK Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Özdemir, ‘‘Varlığını terör ile sürdüren İsrail, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksay’ı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasını yasaklamıştır. Bu üç gün boyunca İsrail Aksa’nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa’ya baskın düzenleyerek tarihi eserler, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail bu davranışları ile yanlışlara yenilerini eklemeye devam etmektedir.’’ Dedi.

Özdemir, ‘‘ Şuan on binlerce Müslüman Mescidi Aksanın suları dibine İsrail zulmüne direnirken, Türkiye’de ki yürekli kardeşleri Mescidi Aksanın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırıyoruz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır. Bizim her şehidimiz azmimizi artırır. Unutmayın ki zafer inananlarındır.’’ diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık tekbir getirerek caminin önünden ayrıldı.