Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Baruthane Ortaokulu'nda 2 öğrenci ile bir öğretmenin koronavirüs teslerinin pozitif çıkması üzerine, okuldaki 235 kişinin tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alınması konusunu değerlendiren eğitim sendikalarının başkanları, Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle okullarda gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. 

DAHA FAZLA TEDBİR 

Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hamdi Yıldız ve  Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, okullarda temizlikle ilgili bir sorun yaşanmaması için personel istihdam edilmesi gerektiğini, Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara ise, sabah, öğle ve akşam olarak sınıflar seyretilerek eğitime devam edilmeli" dedi. 

BAKANLIK KATKI SAĞLAMALI

Bir okulda koronavirüs vakalarına rastlanmasından sonra tüm okullarda da rastlanabilir algısının oluşmaması gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temizliğin sağlanması için bütçe ve personel konusunda tedbir alması gerektiğini düşünüyorum. Okullarda temizlikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmaması gerekmektedir. Bakanlığın okullara katkı sağlaması gerekiyor. Yoksa bu tür vakalar yaşanacaktır" diye konuştu.

PERSONEL İSTİHDAM EDİLMELİ

Yeterli tedbir alınmadan okulların açıldığını belirten, Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, "Okullarda yeteri kadar personel istihdam edilmesi gereklidir. Temizliğe yeteri kadar dikkat edilmediği sürece öğrenciler ve eğitimciler sağlık konusunda tehdit altındadır. Alınan tedbirlerin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bakanlığın bu konuda, okullara desteğini eksik buluyoruz. Eğitim-Sen olarak bu hastalık sürecinde okullarımızın takibini her zaman yapacağız" dedi.

ÜÇ GRUBA AYRILMALI

Öğrencilerin sağlığına zarar gelmesini istemediklerini belirten Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, "Milyonlarca öğrencinin okula gelip, sorun yaşamaması için gerekli önlemlerin alınması gerek. Bizler Baruthane Ortaokulu'ndan sonra farklı bir yol izlemeliyiz. Öğrencilerin eğitimi 3 gruptan oluşmalı. Sabah, öğle ve akşam olarak sınıflar seyretilerek eğitime devam edilmeli. Öğretmenlerimiz özverili ve fedakar bir şekilde çalışmaya hazırlar" ifadelerini kullandı.