Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, yapmış olduğu açıklamasında, son dönemde salgının etkisini iyice arttırması sebebiyle, yoğunluğun yaşandığını belirtti. Normalleşme adımlarıyla birlikte sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmaması sebebiyle, Ağustos ayının başından itibaren Ordu'da vaka sayılarının arttığını ifade edildi.

HAZİRAN DÖNEMİNDE SIKINTI YOKTU

Enginyurt, yapmış olduğu açıklamasında, hastanelerde Haziran döneminde herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, şu açıklamayı kaydetti:

"Düğün, nişan, kına, sünnet, kurban bayramı ve etkinliklerde sosyal mesafeye uyulmaması gibi sebeplerle tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu’da da vaka sayıları çok ciddi artış gösterdi. Haziran döneminde korona virüs pozitif hastalara baktığımızda yoğun bakım ünitelerimizde bir sıkıntı yaşanmıyordu. Fakat son günlerde artan sayılardan dolayı hastanelerimizde yoğunluk yaşanıyor”

İL DIŞINA SEVKLER YAPILIYOR

Yoğun bakım ünitelerinde sıkıntıların yaşanmaya başladığını ifade eden Enginyurt, çözüm bulunamadığı durumlarda, il dışına sevklerin yapıldığını, "Geçmiş döneme baktığımızda da ilimizde yoğun bakım sıkıntısı yaşanmaktaydı. Fakat korona virüs vakalarındaki artıştan dolayı bazı yataklar korona virüs hastaları için ayrıldı. Bu nedenle hastaların ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiliyor. Bu sorunu il içerisinde çözümlemeye çalışıyoruz. Çözümleyemediğimiz takdirde ise il dışına sevkler gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda çaresiz kalmadık. Hastalarımız için çare üretiyoruz. Bu çare hasta yakınlarını mağdur edebiliyor” şeklinde ifade etti.

KENTTE KISA SÜRE İÇİNDE YENİ BİR HASTANE GEREKLİ

Ordu'daki sağlık sıkıntılarının çözülmesi için, yeni bir hastanenin yapılması gerektiğini ifade eden Enginyurt, "Ordu, modern sağlık hizmetinin karşılanacağı bir noktada değil. Kentte kısa bir süre içerisinde yeni bir hastane yapılması gereklidir. 2020 yılında yeni bir hastanenin temelinin atılması söz konusu. Eğer bu yıl bir temel atılırsa 2023 yılında ilimizde yeni hastaneye kavuş oluruz. Bu aslında daha önceden yapılması gerekiyordu. Biz yeni hastane talebini yıllardır söylüyorduk ama bu korona virüs salgınıyla hızlandı" dedi.