Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, canını hiçe sayarak çalışan itfaiyecilerin haftasını kutlayarak,"Savaşa giden bir asker gibi ne olacağını bilmeden her türlü tehlike ile karşı karşıya kalan itfaiyecilerimiz insanların hem malını hem de canını kurtarmak için kendi canını ortaya koyuyor" dedi.

İtfaiye Teşkilatının 303’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu Belediye Sosyal Tesislerinde emekli ve çalışan itfaiyecilerle bir araya geldi. Başkan Eroğlu konuşmasında itfaiyecilik mesleğinin maneviyatı çok büyük ve kutsal bir görev olduğuna dikkat çekerek,"Yapılan iş, yaptığınız ve verdiğiniz emek kutsal olmasa böyle bir gün size atfedilmezdi. Ancak yapılan işin zorluğuna binaen yıllardan beri böyle bir hafta kutlanıyor. ’Mal canın yongasıdır’ atasözünde belirtilen hem malı hem de canı kurtaran itfaiyecilerimiz kutsal bir görevi ifa etmekteler. Savaşa giden bir asker gibi ne olacağını bilmeden her türlü tehlike ile karşı karşıya kalan itfaiyecilerimiz insanların hem malını hem de canını kurtarmak için kendi canını ortaya koyuyor. Bu vatan şehit ve gazilerimizin alın terleriyle nasıl kazanıldıysa itfaiyecilerimiz de görevi esnasında can verdiklerinde şehitlik mertebesine erişiyorlar" dedi.

İtfaiyecilerin ve çalışanlarımız görevini her türlü zorluğa rağmen en iyi şekilde yerine getirmekte olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu,"Bu noktada hiçbir zaman şikayet almadık, bu ne kadar iyi personele ve teknik sisteme sahip olduğumuzun göstergesidir. İnşallah bundan sonra da bu hassasiyetle devam ederek, en iyi şekilde görevimizi yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Emeklerinizden dolayı tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmanın ardından programa katılan itfaiye müdürlüğünden emekli personeller ve halen görevi başındaki personele hediyelerini takdim eden Başkan Eroğlu, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diledi.